Basico-Facility Management-FM-systemer

Kender du rapporten "FM-systemer i Danmark"?

Læsetid: 4 minutter

FÅ INSPIRATION
Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få et fagligt indspark med substans direkte i indbakken.
Insights by Basico

"FM-systemer i Danmark" er en rapport, vi har udarbejdet siden 2016 som et hjælpeværktøj til at give danske virksomheder et overblik over de forskellige FM-systemer, der eksisterer på det danske marked. Du kan bruge rapporten som et opslagsværk til at spore dig ind på et FM-system, der passer til din virksomheds behov. Og i den nyligt udgivne fokuserer vi på systemerne og deres funktionaliteter. Du kan enten hente rapporten i venstre side eller læse videre for at blive introduceret til rapporten og til, hvorfor den er relevant for dig, der arbejder med FM.

Hent rapporten her

Rapportens metodiske fundament

I forlængelse af de seneste udgaver af "FM-systemer i Danmark" bygger rapporten på en spørgeskemaundersøgelse, hvor systemleverandørerne har meldt tilbage med deres systemers funktionaliteter. Det betyder, at undersøgelsen er afhængig af besvarelsernes oprigtighed, så skulle du eller andre beklageligvis opleve afvigelser mellem systemleverandørernes besvarelser og systemernes reelle funktionalitet, så kan vi i DFM og Basico desværre ikke stå på mål for det. 

For at holde spørgeskemaet tidssvarende i forhold til danske virksomheders FM-behov er spørgeskemaet blevet tilpasset med nye spørgsmål til funktionaliteter, nogle spørgsmål er blevet præciseret, og enkelte spørgsmål er blevet fjernet. 

I afdækningen af FM-systemer i Danmark har fokus været på systemer, der har anvendelse inden for hele eller store dele af FM-området. Systemer med et meget fokuseret formål, såsom energimålingssystemer og pladsbookingsystemer, er derfor ikke en del af rapportens fokus i år. Denne afgrænsning er lavet for at kunne holde grundlaget på et sammenligneligt niveau. Der findes derfor også systemleverandører på det danske marked, som har valgt ikke at deltage i rapporten, da de vurderer, at deres systemer ikke matcher alle dele af de oplistede parametre i spørgeskemaet. 

Din FM-systemindkøbsliste

Din FM-systemindkøbsliste

Få hjælp til at købe det FM-system, der passer til dine behov, og sikre, at du opnår den ønskede værdi, når først investeringen er lagt.
Køb det rigtige system!

Hvad er rapportens hovedbudskab?

Markedsundersøgelsen viser, at der er en række gode og stærke løsninger på det danske marked. Som illustreret i den efterfølgende oversigt er mange af løsningerne samtidig komplekse, modulopdelte systemer, som sikrer en høj grad af fleksibilitet. Netop derfor er det væsentligt, at du som kommende kunde er afklaret om de behov, der ligger til grund for ønsket om et (nyt) FM-system. 

For at du kan træffe de rigtige beslutninger ift. leverandørvalg og implementering kan du med fordel investere både tid og tankekraft i at prioritere blandt de mange muligheder og systemtyper. 

Hvordan kan du drage fordel af rapporten?

Rapporten skal ses som inspiration til dig, der står med et ønske om at digitalisere FM-organisationen, og er anvendelig flere steder i processen. 

 Vi foreslår en proces, hvor du først afdækker behovet og dernæst indleder en dialog med mulige leverandører. Rapporten kan i den forbindelse anvendes til at søge inspiration og indsigt i, hvilke systemmuligheder du har til rådighed. Desuden vil rapporten være yderst brugbar, når du endelig skal udvælge det system, du ønsker at investere i, da den her kan fungere som en tjekliste, du kan tage med til de leverandører, du indleder en dialog med. 

Det er vigtigt, at du husker på, at et FM-system ikke kan strukturere jeres aktiviteter, men udelukkende tilføre værdi gennem den struktur, du har valgt at arbejde under.

Hvad du med fordel kan have in mente igennem indkøbs- og implementeringsprocessen, kan du læse mere om i artiklen "Din FM-systemindkøbsliste". Den tager dig i hånden lige fra beslutning til implementering, således at du ikke bare får købt et FM-system, men også skabt værdi i hverdagen med det – både for brugerne og beslutningstagerne i din organisation. 

Kontakt os for mere information om digitalisering af FM!

Basico har mange års erfaring inden for facility management, og vi holder os løbende opdateret med alt, hvad der rører sig på FM-området. Vi har sammensat et team af økonomifolk, jurister, IT-folk, ingeniører, proceskonsulenter m.fl., der sikrer, at I får den rådgivning og hjælp til analyser, datastruktur og implementering, som I har brug for.

Vi hjælper derfor gerne, hvis I har brug for sparring i forhold til køb og implementering af FM-systemer, eller hvis I har brug for at gentænke jeres FM-setup. Kontakt os endelig for at høre mere.