Nicholas Zacho

Nicholas rykkede fra Jylland til København for drømmejobbet!

Læsetid: 5 minutter

KARRIEREMAILEN
Giver dig nys om åbne stillinger, artikler om konsulentlivet og guldkorn til jobjagten.
TILMELD DIG
Julie Berger-Schøn

Julie Berger-Schøn

Senior Communication Consultant

08. september 2023

Som uddannet cand.merc.aud. fra Aarhus Universitet og tidligere revisor har Nicholas tjek på tallene. Han har tidligere arbejdet i revisionsbranchen, men bag tallene og regnskaberne opstod der en trang til mere – nemlig et ønske om at udvide sin faglige værktøjskasse og påtage sig en mere rådgivende rolle som konsulent. Og netop dét er der kommet et helt interview ud af, så læs med, og mød Nicholas til en snak om karriere, ambitioner og fællesskab.

 

"Som barn drømte jeg om at blive bankdirektør, da jeg elskede at spille matador og have styr på banken. Derfor begyndte jeg at grave dybere ned i finans og økonomi, da jeg blev ældre. Efter at have studeret på fuld tid og opnået en kandidatgrad inden for revision blev jeg nysgerrig på at udfolde min faglige værktøjskasse. Og med tiden fandt jeg ud af, at jeg ville mere end revision, hvilket førte mig til CFO Services i Basico P/S i København.,” indleder Nicholas vores snak. 

Nicholas pakkede kufferten, forlod sine jyske rødder og drog mod København. Og den jyske mentalitet, sind og ydmyghed har han taget med sig. Nicholas fortæller, at det især er noget, han bruger i sit arbejde i CFO Services. Som konsulent består arbejdet nemlig både af at drifte, analysere og optimere økonomifunktioner, og når han bliver stillet en opgave, spørger han altid grundigt ind til problemstillingen.

Nicholas Zacho

Mød Nicholas!

Nye projekter banker altid på døren

Nicholas elsker at løse komplekse problemstillinger, og derfor er han kommet langt i sin karriere på kort tid. Han er for nylig blevet udnævnt til Senior Consultant, og i Basico er læringskurven stejl. Og selvom der har været fart over feltet, er Nicholas stadig fuld af ambitioner. 

”Det, der tiltalte mig, var især, at jeg som konsulent hjælper vores kunder med at udbedre fejl og optimere deres økonomifunktioner. På den måde føler jeg, at jeg er med til at gøre en forskel både for virksomheden, men også for deres medarbejdere. Det hjælper mig altid at være ydmyg og lære mine kunder godt at kende. Som konsulent er det nemlig vigtigt at bevare integriteten af ens faglighed, da der kan komme uforudsigelige opgaver på dit bord. Derfor stræber jeg altid efter at give den en ekstra skalle, så jeg ved, at mit arbejde giver værdi for kunden,” uddyber han. 

”Da jeg begyndte hos Basico, blev jeg kastet direkte ud i det, og jeg kom ud på to projekter med det samme. Jeg var på en opgave, hvor vi oprindeligt skulle drifte, men vi endte med at optimere økonomifunktionen og reducerede behovet for mandetimer med næsten 50%. Det gav mig virkelig blod på tanden”

”Dét at kunne hjælpe en kunde med at optimere processer og dermed frigive timer, som virksomheden kan allokere andre steder hen – fx på at vækste – det er dér, at jeg føler, at jeg gør en forskel,” understreger han. 

”Og i Basico har du altid mulighed for at hente hjælp hos dine kollegaer, hvis du har brug for noget. Så jeg har haft et stærkt bagland i ryggen, hvis jeg har haft udfordringer med en problemstilling eller lignende,” fortæller Nicholas. 

”Du får også tildelt en karrierecoach, som rådgiver både i forbindelse med faglige spørgsmål til kundeopgaver eller ens egen udvikling. Det har været enormt givende for min udvikling at have en, der hjælper med at sætte delmål og sørger for, at man bliver klædt godt på,” uddyber han. 

Trivsel gennem fællesskab 

Fællesskabet på arbejdspladsen skaber for mange en følelse af tilhørsforhold og samhørighed, og for Nicholas spiller det også en stor rolle. 

"Der er mange sociale arrangementer i løbet af året, og det er fedt, at mange lægger energi i at planlægge og facilitere dem. Jeg har også selv været inde over nogle events, fordi jeg synes, det sociale fællesskab er enormt vigtigt – og det vil jeg gerne bidrage til," fortæller Nicholas. 

”Både for mig og mine kollegaer er vores hverdag ude hos kunden. Det gør, at vi ikke ser hinanden så ofte, og derfor forsøger vi altid at komme ind på Basico-kontoret om fredagen. Når jeg arbejder på Basico-kontoret for kunden, så giver det mig mulighed for at sparre med mine Basico-kollegaer, men det er også for at være en del af det sociale fællesskab,” fortæller Nicholas med et smil på læben. 

”Jeg har et rigtigt godt kollegaskab, og jeg synes, det er vigtigt, at jeg har mulighed for at have det sjovt samtidig med at være seriøs. Det skal være en kombination, og det gør, at jeg trives i mit arbejde som konsulent,” forklarer Nicholas. 

En sand livsnyder 

Når Nicholas træder ud fra kontorets fire vægge, er han en livsnyder med stort L. Og når batterierne skal lades op, bruger han tid sammen med sine venner, hvor aktiviteterne ofte involverer en omgang fodbold eller et godt glas vin. Det er nemlig vigtigt for Nicholas at slappe af i fritiden, så han er frisk og klar til nye opgaver hos kunderne. 

”Noget af det, jeg prioriterer højt, er at holde helt fri, når jeg ikke er på arbejde. Det gør mig både til en bedre kollega og konsulent, når jeg er på arbejde, og en bedre ven, søn og bror, når jeg har fri. Jeg er meget bevidst om at være til stede i øjeblikket og om at fokusere på det, der betyder noget for mig. Når hjertet, personligheden og et drive er til stede, så er potentialet for udvikling og trivsel allerstørst. Så det er virkelig, det, der skaber en gnist i mig,” fortæller Nicholas. 

”I fremtiden håber jeg at kunne stifte bekendtskab med business controlling og business partnering. Og så glæder jeg mig til selv at blive karrierecoach en dag, da jeg mener, at mennesker er lige så vigtige som tal,” afslutter Nicholas grinende.

Er du nysgerrig efter mere?

Synes du, at Nicholas’ karrierefortælling er interessant, og vil du vide mere om, hvad Basico har at byde på?

Så sving forbi vores åbne stillingsopslag, eller besøg vores faglige blog, der er spækket med interessante kundecases.