Artikelserie - Effektiv ESG Rapportering

Effektiv ESG-rapportering: Alt du skal vide!

Er du allerede i fuld gang med at forberede dig på de nye lovkrav inden for ESG-rapportering? Så har du måske også opdaget, at ESG-området godt kan være komplekst. I denne mailserie giver vi dig en 360-graders indkøring til den effektive ESG-rapportering gennem bl.a. nye retningslinjer, designprincipper, forankring, ansvar, software og praktiske råd.

Helt sikkert! Skriv mig op

Sådan sikrer I jer en velsmurt ESG-rapporteringsproces

Gennem vores mailserie gør vi dig klogere på, hvilke områder du med fordel kan stille skarpt på, når du vil effektivisere din ESG-rapportering. Måske er du allerede i gang og har været det længe? Eller måske tager du først hul på ESG nu? Under alle omstændigheder har vi samlet en lang række erfaringer og gode råd til en velsmurt proces, som du kan gøre brug af, uanset hvor du befinder dig ift. ESG.

Vi gør dig bl.a. klogere på, hvordan du bliver påvirket af Corporate Sustainability Reporting (CSRD), og hvilke nye retningslinjer der gælder for dig og din virksomhed.

I artiklerne kommer vi også ind på, hvilke ESG-designprincipper du kan bygge din rapportering ud fra, og hvordan du kan forankre ESG-rapporteringen gennem Basicos Change-model. Modellen inddeler din rapporteringsproces i fire faser, i) afdækning af krav og behov, ii) design og udvikling, iii) implementering samt iv) forankring og tilpasning. Vi går i dybden med alle fire faser i mailserien.

Og vi giver dig desuden svar på spørgsmål såsom:

 • Hvem i virksomheden skal have ansvaret for ESG-rapporteringen?
 • Hvilken type rapporteringssoftware skal du vælge?
 • Hvilke features skal du kigge efter i dit rapporteringssoftware?
 • Hvor hyppigt skal du rapportere?
 • Hvordan forventningsafstemmer I processen internt?
 • Hvilke spørgsmål skal I selv besvare i din virksomhed?

Ja tak! Jeg vil ha' fat i de artikler!

Et sneak peek på artiklerne:

Undgå unødvendige frustrationer og flaskehalse i din opdaterede ESG-proces.

Det lyder da meget rart, gør det ikke? Vi forsøger at hjælpe dig godt på vej – uanset hvad dit udgangspunkt er på nuværende tidspunkt. Der findes mange myter om ESG-rapportering, og nogle af dem afliver vi her.

Formålet med mailserien er at koge andres erfaringer og tidligere udfordringer ned til råd, guidelines og metoder, så du har det bedste udgangspunkt for at vende retur til din virksomhed med fornyet viden om ESG-rapportering. Du kan bl.a. se frem til at læse mere om:

 • ESG-designprincipper

  Rolls Royce eller Toyota? Læs om, hvilke overvejelser du kan gøre dig, inden du tager endelig stilling til, hvilket designprincip der skal ligge til grund for jeres rapportering.

 • Rapporterings-software

  Bliv klogere på, om I skal ud at investere i ny ESG-rapporteringssoftware. Måske kan I klare jer med de data, der allerede eksisterer i virksomheden?

 • Seks praktiske råd

  Få seks lavpraktiske råd til, hvordan du forholdsvis enkelt kan optimere din ESG-rapportering nu og her, og hvilke områder du med fordel kan fokusere på.

Er mailserien noget for mig?

Er mailserien noget for mig?

Mailserien henvender sig til dig, der til dagligt arbejder – eller skal til at arbejde – med ESG-rapportering i din virksomhed. Måske sidder du i en funktion som ESG-manager, controller, finansspecialist eller noget helt fjerde. Eller måske er du CFO eller CEO og vil gerne blive skarpere på, hvordan du også kan drage nytte af en effektiv ESG-rapporteringsproces.

ESG-området er i konstant udvikling, og derfor er det essentielt at holde sig opdateret på nye retningslinjer og trends inden for området. Det er lige præcis dét, vi forsøger at gøre dig klogere på her.

Skriv mig op!

Guldkorn lige i indbakken!


I mailserien kan du blive klogere på hele fundamentet for den effektive ESG-rapportering.

Ja tak - gør mig klogere!