IT Cost Management

Reducer IT-omkostningerne!

Poster du ligesom andre store virksomheder hundredvis af millioner i IT? Og oplever du, at det er vanskeligt at få overblik over, hvad der driver omkostningerne? Så skriv dig op til vores mailserie, hvor vi deler inspiration til, hvordan du kan få overblik over og reducere din virksomheds IT-omkostninger.

Ja tak! Skriv mig op!

I de seneste år er IT-omkostningerne steget med raketfart – og samtidig er IT-omkostningerne ofte uigennemskuelige.

Spørgsmålene er mange, og svarene er ofte få. Det forsøger vi at gøre noget ved med vores mailserie om IT cost management, hvor du bl.a. kan blive klogere på:

 • Hvordan du får skabt overblik og transparens ift. dine IT-omkostninger.
 • Hvordan du får placeret ansvaret for dine IT-omkostninger de rigtige steder.
 • Hvordan du kan spare i cloud.
 • Hvordan du kan optimere dine IT-omkostninger gennem samarbejde på tværs i virksomheden.

’Grønthøstermetoden’ kan have uheldige konsekvenser ift. din virksomheds performance. Det gælder ikke mindst, hvis du anvender ’grønthøstermetoden’ på din virksomheds IT-omkostninger.

Udgangspunktet for vores tilgang til IT cost management er derfor optimering gennem løbende kontrol og styring af din virksomheds IT-omkostninger via samarbejde på tværs i virksomheden ud fra en FinOps-tilgang.

Spændende. Lad mig høre mere!

Thomas Malmros

Du kan ikke optimere det, du ikke kender. Derfor er det også en meget vanskelig opgave at skulle optimere din virksomheds omkostninger uden at kende beslutningsgrundlaget for dem – det gælder ikke mindst for virksomhedens IT-omkostninger.

- Thomas Malmros, Director i Basico

Få et sneak peek på artiklerne.

Igennem ti artikler vil du få inspiration til, hvad IT cost management kan gøre for dig.

Og det lyder jo alt sammen meget godt. Men du vil vel gerne vide, hvad du præcis kan læse om? Nedenfor lister vi seks udvalgte tematikker, som du kan læse om, hvis du skriver dig op.

Du vil kunne finde flere i mailserien. Så hvis du ikke er hastet til sign-up-knappen endnu, så håber vi, at vores 'sneak peek' kan få dig overbevist.

 • Skab overblik og transparens i dine IT-omkostninger

  Det er blevet stadig vanskeligere for IT og Finans at få overblik over IT-udgifterne. Resultatet er, at mange virksomheder betaler for meget for deres IT. Derfor guider vi dig igennem tre trin, der hjælper dig med at genvinde overblik og kontrol over dine IT-udgifter.

 • Hvor hører dine IT-omkostninger hjemme?

  Ved du, hvem der driver hvilke IT-omkostninger i din virksomhed? Showback/chargeback-modeller kan hjælpe dig med at føre IT-omkostningerne tilbage til de afdelinger og brugere, der driver omkostningerne. Og vi guider dig sikkert igennem, hvordan du implementerer showback/chargeback.

 • Tre måder at spare på cloud-omkostningerne

  En af de store fordele ved cloud er, at det på mange områder er meget nemt at lave ændringer, fx i forbindelse med valg af, hvilke services man køber. I tredje artikel i vores artikelserie giver vi nogle eksempler på, hvor der er penge at spare.

 • Omkostningerne i IT har ændret karakter

  Introduktionen af cloud-ydelser og ændringerne i vores IT-forbrug betyder, at det i højere grad er brugerne, der driver IT-omkostningerne decentralt i virksomheden. Alligevel er det ofte IT-afdelingen, der fortsat har ansvaret for IT-omkostningerne. Derfor præsenterer vi dig i artikel fire for FinOps-teamet.

 • Tre ting du skal vide om ’reservationer’

  Med cloud er en af fordelene fleksibiliteten, og at man kun betaler for det, man bruger. Det kan derfor virke ulogisk at fjerne fleksibiliteten ved at bruge reservationer, som netop er en binding på dit forbrug. Besparelserne er dog så store, at du skal kende de vigtigste mekanismer for ikke at betale for meget.

 • Opnå besparelser ved køb af cloud-infrastruktur

  Udbredelsen af cloud-services giver en helt ny fleksibilitet, hvor din virksomhed kan købe ressourcer, der passer præcist til jeres formål ift. konfiguration og mængde. Derfor er der god grund til, at vi kigger nærmere på, hvornår, hvordan og hvor din virksomhed køber cloud-services.

Basico Mailserie

Guldkorn lige i indbakken!

I vores mailserie præsenterer vi dig for forskellige årsager til og gevinster ved at arbejde med IT cost management. Med det formål at hjælpe dig med overblik og optimering af dine IT-omkostninger.

Ja tak! Jeg er overbevist!