Legal Som Kommerciel Medspiller

Skal Legal være kommerciel medspiller?

Og vinke farvel til rollen som paragrafrytter? Så skriv dig op til vores mailserie, der giver dig en håndfuld konkrete forslag til, hvordan din legal-funktion positionerer sig som kommerciel medspiller. Så din legal-funktion bliver mere end blot en supportfunktion.

Ja tak. Skriv mig op!

Lad din legal-funktion tage rollen som business partner

En strategisk positionering af din interne juridiske afdeling starter med en forståelse af, hvad Legal er for en størrelse, eller hvad Legal kunne være. Og en bevidsthed om, at den rene juridiske ydelse ikke kan stå alene.

Den juridiske ydelse skal nemlig forankres i en forståelse af de relevante, kommercielle forhold for at bidrage med værdi til forretningen.

Men alt for ofte sættes der lighedstegn mellem antal gennemgåede kontrakter og veludført arbejde frem for at se på, hvor ofte Legals arbejde har medført en gardering mod ukontrollerbare risici eller et styrket kommercielt ståsted.

Årsagen til dette skal nogle gange findes i legal-funktionen selv, andre gange i den enkelte virksomheds forståelse af legal-funktionen.

Derfor vil det i nogle virksomheder være en udfordring for Legal at omstille sig til en kommerciel værdiskabende funktion. I andre virksomheder vil det være en udfordring for Legal at hjælpe den øvrige del af forretningen til at omstille sig i forhold til forståelsen af, hvilken rolle Legal ville kunne spille.

Uanset hvilke snubletråde der er for din legal-funktion, så får du i artiklerne en håndfuld konkrete fokusområder, der hjælper din legal-funktion med at agere og blive betragtet som en uundværlig sparringspartner.

Og ikke mindst, hvordan du kommer fra intention til handling.

Spændende. Skriv mig op

Michael Ro Mejer

Parametrene for målingen af værdien af Legals arbejde findes i, om Legals arbejde har medført, at forretningen står stærkere rent kommercielt, og om virksomheden er behørigt garderet mod ukontrollerbare risici

- Michael Ro Mejer, Senior Manager i Basico Legal Services

CTA

Guldkorn lige i indbakken!

I vores mailserie præsenterer vi dig for en håndfuld konkrete fokusområder, der hjælper din legal-funktion med at agere og blive betragtet som en uundværlig, kommerciel sparringspartner.

Ja tak - jeg er overbevist!