Basico - Alumne-portræt: Mød Sompop til en snak om at lade sin nysgerrighed drive værket.

Alumne-portræt: Mød Sompop til en snak om at lade sin nysgerrighed drive værket

Læsetid: 8 minutter

KARRIEREMAILEN
Giver dig nys om åbne stillinger, artikler om konsulentlivet og guldkorn til jobjagten.
TILMELD DIG

"Dét, jeg er allermest stolt af, er de mange automatiseringer, som jeg har lavet igennem tiden, som bare spiller."

Sådan sagde vores tidligere Finance IT-specialist Sompop, da vi satte ham i stævne i maj 2021 til en snak om hans arbejdsliv.

Et forfriskende svar fra en, der netop har erhvervet sig titlen Group CFO til sit CV, men samtidig er så naturlig. For du skal ikke være i rum med Sompop i mange minutter, før du mærker, at hans motivation ligger i håndværket og i muligheden for at dygtiggøre sig.

Det første emne for dagens snak blev kilden til Sompops interesse for den tekniske del af Finance. For som det ser ud nu, er det ikke noget, der overfylder pensumlisten på CBS, på trods af at flere virksomheder har det i fokus.

”Min interesse for den tekniske del af Finance startede, da jeg fik en studentermedhjælperstilling som controller i en mindre virksomhed. Her lærte jeg om økonomi og om arbejdsgangen i en økonomiafdeling og opdagede det enorme behov for at lave controlling på en mere effektiv måde. Hvordan det behov kunne imødekommes, blev min rolle.”

”Jeg skulle derfor lære om og anvende tekniske løsninger, hvilket gjorde, at jeg blev interesseret i kodning og i, hvordan det fungerer i forhold til ERP-systemer. Jeg kunne rigtig godt lide den rolle, fordi det krævede, at jeg hele tiden skulle lære noget nyt og blev nødt til at prøve mig frem.”

”En af grundene til, at jeg valgte Basico til, var for at finde tilbage til et sted, hvor jeg kunne blive ved med at være nysgerrig på min faglighed. Jeg vil gerne blive ved med at lære om den tekniske del af finans, og jeg savnede at kode selv i stedet for at uddelegere det til nogen under mig”

Skab den karriere, der motiverer dig

Siden da har Sompop slået sine folder hos KPMG og BCD Travel, som er et verdens største erhvervsrejsebureauer. Derefter i life science-branchen hos Scanburs finansafdeling, hvor Sompop begyndte i automatiseringsmaskinrummet for til sidst at indtage rollen som Finance Director. Erfaringer har han med andre ord rigeligt af, både når det handler om at automatisere, lede og drive en finansfunktion.

Næste stop på Sompops karrieresti blev Basico. Og vi var nysgerrige på hvorfor?

”Hvis jeg skulle give et godt råd til dem, som læser dette interview, skulle det være: Vær dig selv. Det var jeg ikke i starten af min karriere, så til sidst kunne jeg ikke genkende mig selv. Jeg kan godt lide at være nørden, men det prøvede jeg at undgå. Det er derfor, jeg trivedes så godt hos Basico – fordi der var plads til, at jeg var nørden.”

”Hver dag glædede jeg mig til at gå på arbejde og havde en iboende lyst til at fordybe mig – i mit håndværk generelt og i nye typer af software. I Basico fik jeg ikke kun ansvaret for at levere løsninger, vores kunder bliver glade for, men også for at udvikle mig egen faglighed. For der var en anerkendelse af, at det ene ikke fungerede uden det andet. Særligt ikke når vi snakker om teknologi, hvor tingene udvikler sig hurtigere, end du kan nå at blinke.”

Hverdagen, den gamle traver

At ingen dage er ens i et konsulenthus, er en af de mest fortærskede sandheder. Men der er noget om snakken. Så hvordan var Sompops version af hverdagen i Basico?

”En god dag for mig kunne enten være, hvis en kunde ringede med en udfordring, der på en eller anden vis havde trængt vedkommende op i en krog. Eller det kunne være, at nogle vigtige rapporter ikke stemte, revisionen havde meldt sin ankomst, og der var vigtige tal, der ikke kunne lokaliseres.

I de tilfælde vidste jeg ikke på forhånd, hvori udfordringen lå, eller nødvendigvis hvordan jeg skulle løse den. Det fik jeg altid sådan et sug i maven over, fordi det var spændende, udfordrende og talte til min nysgerrighed på samme tid. Og når det lykkedes at overkomme sådanne udfordringer, så var det den bedste følelse – det var de rigtig gode dage.”

”Og så var der de dage, hvor der var overlevering af en stor opgave, fx en Power BI-løsning, der gør, at kundens tal altid er opdaterede, så de har de rette data at træffe beslutninger ud fra. De dage havde tit en milepælsstemning over sig”, fortæller Sompop roligt, imens han kigger ud ad vinduet.

”Jeg oplevede altid en stor fleksibilitet og selvbestemmelse i hverdagen hos Basico, hvor jeg kunne strukturere mit arbejde på den måde, der er mest produktiv for mig. Havde jeg brug for en hjemmearbejdsdag – enten til fordybelse, eller fordi det gør det nemmere med to børn at få enderne til at mødes – så var der rum til det. Og hvis vejret er godt, og det passer med opgaverne, så skubber jeg gerne arbejdet til senere på aften, så der er plads til en solrig eftermiddagstur langs strandvejen på min motorcykel”, griner Sompop.

Det store skridt fra konsulent til CFO

I dag er Sompop Group CFO hos virksomheden HM Investment Group (HMIG), hvor han har det overordnede ansvar for Finance og IT for HMIG-ejede porteføljefirmaer. Desuden indgår han i ledelsesteamet og optræder som sparringspartner i forbindelse med drift samt køb og salg af porteføljefirmaerne.

”Hos HMIG ligger mit primære fokus på at udvikle Finance- og IT-afdelingerne og løfte rapporteringerne til et nyt og agilt niveau. Her gør jeg brug af mine brede konsulenterfaringer fra Finance IT Services hos Basico, da nøglen vil være at skabe synergi mellem Finance og IT.

Foruden det er jeg finansiel sparringspartner for CEO’erne for de respektive HMIG-ejede virksomheder og holder styr på rapporteringer, budget, forecast samt opfølgninger. Det har været en spændende udfordring at tage imod, og jeg er nysgerrig på, hvor det skal tage mine kompetencer og erfaringer hen. Der er ingen tvivl om, at jeg kommer til at lære en masse her også”, smiler Sompop og lader det være de afsluttende ord for vores snak.

Er du nysgerrig efter mere?

Synes du, Sompops karrierefortælling var interessant, og vil du gerne vide mere om, hvad Finance IT Services har at byde på af spændende kundeleverancer og karrieremuligheder? Så besøg vores faglige blog her, eller sving forbi vores åbne stillingsopslag her.