Emil Vels Bruhn

Mød en af vores fænomenale Basico’ere: Emil!

Læsetid: 7 minutter

KARRIEREMAILEN
Giver dig nys om åbne stillinger, artikler om konsulentlivet og guldkorn til jobjagten.
TILMELD DIG
Julie Berger-Schøn

Julie Berger-Schøn

Senior Communication Consultant

25. januar 2023

Fuld fart frem – denne vending beskriver Emils karriererejse her i Basico. Han har netop rundet sit første år som konsulent i vores CFO Services-team, og derfor har vi taget en snak med ham om hans karriere indtil nu, erfaringer, og hvordan livet som nyudklækket konsulent ser ud hos os.

Fra dag ét: Spændende projekter og muligheder

”Jeg startede i Basico tilbage i 2021, da jeg gerne ville afprøve konsulentlivet og dykke ned i finansfunktionens mange opgaver og processer såsom forecasting, budgettering, working capital og det daglige bogholderi”, starter Emil vores snak.  

”Og lige fra starten af har der været fuld fart over feltet. Jeg faldt hurtigt til, da jeg kunne mærke, at jeg fik lov til at tage en vigtig rolle i vores kundeleverancer. I Basico kommer du nemlig hurtigt ud på kundeprojekter, og det motiverer mig helt vildt”, forklarer Emil.  

Som konsulent i CFO Services spænder dine arbejdsopgaver bredt, og du kommer til at arbejde med en masse forskellige slags problemstillinger og teams. I starten kan det godt være grænseoverskridende at skulle være ude hos kunden i forskellige teams, men Emil fortæller, hvordan det er motiverende for ham, og at det er noget, du vænner dig overraskende hurtigt til.

”Projekterne varer i alt fra tre til seks måneder, så du får en meget varieret hverdag. Og i takt med at din faglighed vokser, øges kompleksiteten også på de projekter, du bliver sendt ud på. Du får hurtigt en stejl læringskurve, hvis du viser, at du har lysten og fagligheden.”

”For nylig var jeg på et projekt hos en stor dansk virksomhed, hvor jeg hjalp med at overlevere kritiske finansprocesser til en outsourcing-partner på den anden side af kloden. Her arbejdede jeg med rapportering, intercompany fakturering, afstemninger og meget mere. Ved at outsource disse opgaver lærte jeg virkelig, hvordan der blev frigjort tid til flere forretningsorienterede opgaver”, forklarer Emil. 

Et socialt arbejdsmiljø er alfa og omega

Emil er ikke kun en dygtig konsulent. Han er også et kendt ansigt til de sociale arrangementer og er altid klar til en god snak eller en øl efter en travl arbejdsuge.  

”Jeg har altid haft en interesse for tal, økonomi og controlling, men fællesskabet på min arbejdsplads er utrolig vigtigt for mig. Det gør, at jeg føler, at jeg er en del af noget større, og det er også en god vej til sparring. Dit interne netværk kan nemlig være utrolig givende, og jeg lærer meget af at snakke med nye mennesker”, fortæller Emil med et smil. 

”Jeg bliver også motiveret af, når jeg kan se, at jeg gør en forskel og optimerer et område i samarbejde med dygtige kollegaer. Lige nu er jeg fx i gang med at skrive en faglig artikelserie sammen med to partnere, som jeg kan lære en masse af. Det er derfor virkelig rart at have et bagland – både ude hos kunden og på Basico-kontoret, og det gør også, at du føler dig som en del af holdet”, fortsætter han.

Sømanden i skjorte og slips

Selvom mange af døgnets timer går med kundebesøg og projekter, kan du ofte finde Emil på havet med sin sejlbåd. Det giver ham nemlig mulighed for at trække sig tilbage og reflektere over sin dagligdag. Emil fortæller, at han på den måde kan fokusere på at tænke mere kreativt og strategisk. 

”Det hjælper mig med at skifte gear mentalt. Samtidig udfordrer det mig faktisk også, da jeg lærer at håndtere pressede situationer. Det kræver en vis grad af ro, tålmodighed og beslutsomhed, som jeg i den grad bruger i hverdagen som konsulent. Fx når jeg skal lægge min båd til ved kajen. Så skal jeg være på 100%, da jeg ikke kan komme væk fra den situation, jeg står i. Det er det samme som konsulent, når jeg er ude hos kunden. Der skal jeg reagere i nuet, og jeg kan ikke bare klappe min computer i. Her er jeg nødt til at tænke fremad, tage hurtige beslutninger og reagere i nuet”, fortæller Emil

Emils bedste karriereråd

”Et af mine bedste råd er helt klart: Noter alting. Det lyder måske kliche, men det er så vigtigt, at du er proaktiv og viser, at du har styr på dine leverancer over for kunden. Når du sidder i et møde og tænker: ’Det husker jeg snildt’, så går der måske 10 minutter, og så har du glemt det. Så skriv det ned! På den måde kan du også holde styr på dine fremskridt og deadlines, så du har en tydelig reference at vende tilbage til. Det kan også være en god måde at fange og udnytte kreative ideer, som kan være svære at huske senere”, fortæller Emil. 

”Samtidig anbefaler jeg også, at du bruger og aktiverer dit netværk. Du behøver faktisk ikke at have et særligt stort netværk, så længe det er de rigtige, du er i netværk med. Fx hvis jeg har en idé til et nyt initiativ, så kræver det ofte, at jeg har noget support eller støtte, der kan forankre det, som jeg kan finde i mit netværk. Eller hvis jeg skal i kontakt med en virksomhed, og jeg kender en person, der kender én, der arbejder der. Det er altså guld værd”, afslutter han.