Basico - Mød Trine til en snak om at lade sin mavefornemmelse bane vejen frem i karrieren

Mød en af vores fænomenale Basico’ere: Trine!

Læsetid: 12 minutter

KARRIEREMAILEN
Giver dig nys om åbne stillinger, artikler om konsulentlivet og guldkorn til jobjagten.
TILMELD DIG
Julie Berger-Schøn

Julie Berger-Schøn

Senior Communication Consultant

21. januar 2022

Hvordan sikrer du dig, at det er de helt rigtige valg, du tager undervejs på din karriererejse? Vi har talt med Trine, partner i Basico Legal Services, der altid har fulgt sin mavefornemmelse til at gribe de muligheder, der er opstået på hendes vej. Vi håber at kunne give dig inspiration til, hvordan en karrierevej kan udforme sig, og at du kan drage nytte af Trines bedste råd til succes.

 

Tilbage i 2014 tog Trine springet, løsnede sit sikkerhedsnet som advokat gennem ni år og begyndte som senior legal consultant hos Basico. Trine fortæller om, hvordan hun blev tiltrukket af Basicos værdier, kultur og mennesker, og hvordan hendes udvikling altid har været drevet af det, hun synes har været sjovt og spændende.

Som person har jeg egentlig altid grebet de muligheder, der er opstået. Basico startede deres Legal Services som et helt nyt koncept med mulighed for at komme ud til kunder med friske, nye øjne og på den måde bidrage med juridisk rådgivning indefra. Derfor tog jeg springet til Basico, fordi jeg blev nysgerrig på den måde at være juridisk rådgiver på, som var anderledes end at være advokat. Jeg blev især også drevet af fagligheden, menneskene og kulturen hos Basico samt det ansvar, jeg kunne få.”

Trine vandt på kort tid kundernes tillid 

Med et solidt uddannelsesfundament og en bred palet af værktøjer og kompetencer i ryggen fra advokatbranchen vandt Trine på kort tid kundernes tillid med hands-on kvalitetsleverancer og accelererede samtidig på de interne linjer hos Basico. Læringskurven blev derfor stejl, hvilket egentlig var et ret ubevidst valg for Trine.

”Jeg har faktisk aldrig været drevet af en ambition om at skulle stige i graderne. Derimod blev jeg motiveret af det ansvar og den tillid, jeg fik hos Basico. Jeg fik en ekstrem appetit på mere, og jeg arbejdede mig derfor opad, fordi jeg ikke kunne lade være. Min karriererejse hos Basico har været drevet af en lyst og evne til mere. Mulighederne dukkede op, og så tog jeg glad imod dem. Så da jeg fik tilbuddet om at blive serviceline leader for Legal og senere partner, tøvede jeg heller ikke et sekund. Basico er et sted, hvor du får lov til rigtig meget, hvis du er i stand til at tage ansvar, vise drive – og selvfølgelig også har noget så traditionelt som solid faglighed.”

Trines motivation og drivkraft er ikke til at tage fejl af, og det kræver mod at gå fra et stort brand til en relativt mindre virksomhed, hvilket Basico var på det tidspunkt, hvor Trine blev en del af holdet. Det kan være angstprovokerende at tage store karrierespring, og Trine italesætter også, at en af de sværeste karrieremæssige beslutninger var at forlade advokatbranchen.

Som Trine selv fortæller, så tog hun 'a leap of faith': ”Inderst inde vidste jeg godt, at det var tid til, at jeg skulle prøve noget nyt. Men jeg var længe om at gøre noget ved det. Jeg prøvede i lang tid at mærke efter og spurgte mig selv: Føles det her rigtigt? Ville jeg fortryde det, hvis jeg sagde nej? Som jurist har jeg en tendens til at analysere alle valg og beslutninger og ikke at foretage for mange karriereskift, så det skader CV’et. Jeg valgte Basico, som var ukendt for jurister på det tidspunkt, men inderst inde så vidste jeg, at det var det rigtige. Fordi jeg lyttede til min mavefornemmelse, og jeg har altid ladet mig styre af det, der føles rigtigt for mig”.

Jeg valgte Basico, som var ukendt for jurister på det tidspunkt, men inderst inde så vidste jeg, at det var det rigtige. Fordi jeg lyttede til min mavefornemmelse, og jeg har altid ladet mig styre af det, der føles rigtigt for mig.

A winner is a dreamer who never gives up

15 år er der gået, siden Trine blev udklækket som jurist, og i dag ser livet en del anderledes ud. Dagene på kontoret som partner i Legal Services er vidt forskellige, og arbejdsopgaverne spænder bredt. Opgaverne består af alt fra juridisk review af aftaler for marketing, over rådgivning i bestyrelseslokalet samt salg og kundepleje til rekruttering og udvikling af Basicos vigtigste aktiv: medarbejderne.

Hos Basico får jeg lov til at komme rundt til rigtig mange mennesker og bruge mine redskaber fra jura i kombination med menneskelige egenskaber. For at kunne navigere rundt på flere niveauer i en virksomhed er det essentielt, at du får skabt et tillidsrum, og at du kan forvalte den tillid.

Hos Basico får jeg lov til at komme rundt til rigtig mange mennesker og bruge mine redskaber fra jura i kombination med menneskelige egenskaber. For at kunne navigere rundt på flere niveauer i en virksomhed er det essentielt, at du får skabt et tillidsrum, og at du kan forvalte den tillid. Jeg skal – ligesom andre in-house jurister – kunne orientere mig i kaos og finde frem til, hvor der er behov for hjælp og support. Med andre ord så handler det om at formidle løsninger og budskaber og vurdere, hvordan vi kommer i mål med dem – sammen med kunden. Det kræver, at du udstråler en velafbalanceret cocktail af noget tillidsvækkende sammen med den rette dosis faglighed og gennemslagskraft.”

Selvom du kender ingredienserne til cocktailen, kan det til tider være udfordrende at mixe dem i det rette blandingsforhold. Trine pointerer, hvordan tillid i den her cocktail er utroligt svær at ramme, da det handler om en velafbalanceret afvejning af faglighed, empati, engagement og handlekraft. Derfor mener Trine, at mottoet “A winner is a dreamer who never gives up” passer godt på denne balancegang, da det er uundgåeligt ikke at mixe lidt skævt i ny og næ.

Det at kaste sig uden for sin komfortzone er i sig selv noget, man skal øve sig i at blive bedre til. Man behøver ikke løbe til tops på trappen den første gang, men det første trin er det vigtigste.

“I din karriere skal du hele tiden lære noget nyt, mestre andre discipliner uden for dit trygge fagområde, gøre tingene på en anden måde, end du er vant til. Det at kaste sig uden for sin komfortzone er i sig selv noget, man skal øve sig i at blive bedre til. Man behøver ikke løbe til tops på trappen den første gang, men det første trin er det vigtigste. Derfor anbefaler jeg, at du griber de muligheder, der opstår, og ikke bekymrer dig om at fejle. Selv de dygtigste mennesker har fejlet, og selvom det kan være angstprovokerende at få en ny titel, mere ansvar eller andre opgaver, så sig ja. Selvfølgelig skal du lytte til dig selv og vurdere, hvad du er i stand til at klare. Og husk: Der er ikke nogen valg, der er så indgribende, at du ikke kan skifte kurs igen. Så prøv det, der føles rigtigt for dig, fordi verdenen og karrieren er omskiftelig for hvert år, der går”.

Din succes har rod i den tillid, du vækker hos andre

Som jurist er mestringen af tillidscocktailen et solidt skridt på vejen til succes. Men selvom ingredienslisten består af faglighed, empati og handlekraft, kan der lige mangle det sidste.

”Personlighed er den hemmelige ingrediens i cocktailen. Det er utroligt svært at vurdere, hvornår du er tillidsvækkende; det kan man ikke lave en køreplan for, så det handler om, hvordan du er som person. Du kan læse op på din faglighed og dyrke den. Empati handler mere om, hvordan du fremstår over for andre mennesker, og om du kan sætte dig i deres sted. Gennem handlekraft kan du få dine synspunkter igennem på den rigtige måde."

"Men i sidste ende handler det om, hvem du er som person, og hvilke værdier du har. Tillid er nemlig noget, du vises instinktivt, fordi det er en refleks, de mennesker, du møder, trækker på. Du kan vise, at du selv tager skridtet videre og tager ansvaret for at komme i mål med din opgave. Også hvis du ikke selv kan komme i mål med opgaven. Så tag ansvar for at komme i dialog med nogen, der kan hjælpe dig til målstregen. For det er i virkeligheden i forhold til ansvarlighed, at du kan føje tillid til din profil som fagligt kompetent specialist og vise, at dit ærinde er at hjælpe på bedst mulige måde. Hvis du mestrer det, så er Basico også et sted, hvor du får plads og får lov, når du udlever værdierne.”

En af de vigtigste læringer, Trine har taget med sig på sin rejse, har været at lytte til sig selv og stole på sin mavefornemmelse. En af de mest essentielle ressourcer til succes er nemlig dig selv.

”Det lyder måske egoistisk, men folk glemmer nogle gange, at de selv er den vigtigste ressource i deres karriere. Du er nemlig selv drivkraften. Selvfølgelig er det både vigtigt og utroligt givende med et godt og solidt bagland eller heppekor, og nogen der skubber en frem. Det havde jeg selv hos Basico, hvor jeg har fået en hjælpende hånd i ryggen for at komme ud over kanten, så jeg fik lov til at løbe med nye udfordringer. Men i sidste ende er du selv omdrejningspunktet for din udvikling.”

Kvinde der kigger ind i kameraet

Trine Vissing, Partner i Legal Services

Glæden i det daglige arbejde med hverdagslivets limbo

Som Trine forklarer, er du selv en af de vigtigste ressourcer på din karriererejse. Det handler om at føle efter og italesætte ens behov. Som i de fleste småbørnsfamilier kan det være en kunst at få det hele til at gå op i en større enhed i hverdagen. Derfor er øget fleksibilitet blevet et vigtigt aspekt for Trine for at kunne skabe en balance mellem hendes arbejdsliv og privatliv.

Hverdagslivet i 2022 er superhektisk. Uanset om du er konsulent, researcher, partner eller noget helt fjerde. Derfor er det utroligt vigtigt for mig med gensidig fleksibilitet og muligheden for at kunne tilrettelægge min egen hverdag efter behov. Jeg har virkelig prøvet at lære det her med at have fokus på min tid, og jeg forsøger at finde fred med, at de timer, jeg ikke er på arbejde, der har jeg fokus på fx mine børn. Og omvendt. I de timer, hvor jeg er på arbejde, har jeg ikke fokus på mine børn. Det her med at være dér, hvor man er, og at have sig selv med i det. På den måde skabes der de bedste resultater.” 

For Trine afhænger arbejdsglæde og motivation i høj grad også af sjove og gode momenter i løbet af en arbejdsdag. Det kan være en flot solopgang på vej til kontoret eller en kæk bemærkning til en kollega ved kaffemaskinen om morgenen. Trine uddyber, at der skal være små momenter i løbet af en dag, hvor du tænker: ”Det her var virkelig sjovt. Derfor elsker jeg at gå på arbejde.”

En af Trines bedste råd er derfor at have fokus på de små ting i hverdagen, hvilket faktisk kan være svært nogle gange. Det er meget værdiskabende at sætte sig tilbage og reflektere over dagens forløb. Trine afslutter også med at fortælle, at hun forsøger at fejre de små succeser i hverdagen, som kan være rigtig mange ting. Det kan være, når noget går enten som planlagt eller endnu bedre end planlagt. Men det vigtigste er at lægge mærke til de positive aspekter i ens hverdag frem for at lede efter hullerne i osten og bare lade dagene gå. I sidste ende handler det nemlig om dit eget perspektiv og mindset for, hvordan du har det.

Er du nysgerrig efter mere?

Synes du, at Trines karrierefortælling var interessant, og vil du gerne vide mere om, hvad Legal Services har at byde på? Se besøg vores faglige blog her, eller sving forbi vores åbne stillingsopslag her.