Basico Der Findes Ikke En Rigtig Eller Forkert Karrierevej

Når karrieren styres af lyst og muligheder når de opstår – Mød Anne Cathrine

Læsetid: 12 minutter

KARRIEREMAILEN
Giver dig nys om åbne stillinger, artikler om konsulentlivet og guldkorn til jobjagten.
TILMELD DIG
Line Rygård Christiansen

Line Rygård Christiansen

Employer Branding Consultant

11. april 2024

Anne Cathrine er et pragteksempel på, at din karrierevej ikke behøver at være lineær eller forudbestemt. Hendes baggrund inden for international business-studier og en passion for den internationale scene har formet hendes karriere og ført hende til Basico efter at have boet i seks forskellige lande. Al den erfaring bruger hun i sin hverdag som Manager i CFO Services, og hendes alsidige hverdag minder hende om tiden i udlandet, hvor hun tilpassede sig nye kulturer og arbejdsmiljøer. Dyk ned i, hvordan Anne Cathrine havnede i alle de lande, og hvad hun har lært undervejs, og bliv klogere på, hvordan hendes karriere har formet hende til den, hun er i dag – uden at have planlagt et eneste skridt på vejen.

Internationale eventyr blev begyndelsen på karrieren

”Nogle gange tænker jeg over, hvordan jeg egentlig er endt med at lave det, jeg gør. Men når jeg kigger tilbage, så har jeg altid haft en passion for at rejse og få et bredere perspektiv på verden og virksomheder. Og når du er drevet af den passion og tør gribe de muligheder, du bliver tilbudt, så får du eventyr for alle pengene,” fortæller Anne Cathrine med et glimt i øjet. Inden for de første fem minutter af vores snak bliver Anne Cathrines nysgerrighed efter at udforske nye lande og kulturer tydelig, da hun engageret fortæller historier fra alle de forskellige lande, hun har boet i. 

”Jeg har en bachelor i Economics and Business Administration – International Management samt en kandidat i Finance and International Business. Da jeg blev færdig med kandidaten, begyndte jeg på et graduate-program hos ECCO sko. I løbet af to år havde jeg tre forskellige arbejdsrotationer for at komme hele vejen rundt om værdikæden – lige fra finansafdelingerne på fabrikkerne over salgskontoret til hovedkontoret. Rotationerne tog seks-otte måneder ad gangen, og her boede jeg i henholdsvis Holland, Thailand og Danmark.” 

”Undervejs lærte jeg vigtigheden af at få forståelse for hele virksomheden. Jeg fik afprøvet en masse forskellige roller og arbejdsopgaver, samtidig med at jeg fandt frem til, hvad jeg virkelig er passioneret omkring: at kombinere viden fra det finansielle maskinrum med virksomhedsforståelse og en analytisk tilgang. Derfor endte jeg i et job på hovedkontoret som Business Controller, hvor jeg var i et års tid, indtil et nyt udenlandseventyr viste sin ankomst,” forklarer hun. 

”Jeg fik en mulighed for at arbejde i Dubai, og den greb jeg. Det var virkelig spændende og udfordrende at komme ud til et helt andet miljø, hvor de havde et mindre setup, men en langt bredere berøringsflade. Her var jeg i otte måneder, indtil jeg rykkede til Schweiz i et års tid som Business Controller. De var i gang med flere forskellige transformationer, hvor jeg fik mulighed for at kombinere operationelle opgaver med support af processen omkring projekter og implementering af forandringer,” uddyber hun. 

Anne Cathrine afrunder den indledende snak med, hvad hun har lært af at bo i alle de lande, og hun fortæller: 

”Efter at have boet udenlands er min forandringsparathed virkelig blevet styrket, og derfor kan jeg hurtigt omstille mig. Det slår mig ikke ud af kurs, at tingene ikke altid er, som du havde forestillede dig, og det ser jeg som en god egenskab. Især nu, hvor jeg har valgt konsulentvejen.” 

En omskiftelig hverdag med fokus på eksekvering og projektledelse

Efter at have boet seks forskellige steder i løbet af seks år besluttede Anne Cathrine, at det var tid til at vende snuden hjemad til Danmark. 

Basico kom på radaren, og hun begyndte i sommeren 2022 som Senior Consultant i CFO Services. Allerede året efter blev hun forfremmet til Manager. 

”Inden jeg begyndte i Basico, legede jeg med tanken om at blive konsulent. Jeg kunne mærke, at jeg havde et behov for en alsidig hverdag og for at arbejde med flere forskellige projekter, virksomheder og færdigheder. Jeg trives ikke med at have en rutinepræget arbejdsdag, hvor jeg laver det samme hele tiden. Jeg motiveres af varierende opgaver, og derfor tænkte jeg, at konsulentlivet var det rigtige for mig,” fortæller hun. 

”Jeg valgte Basico, fordi virksomheden har et operationelt fokus, men også fordi jeg havde en god mavefornemmelse efter snakken med Morten Virenfeldt. Mavefornemmelsen har jeg altid gået efter – både når jeg skulle træffe beslutninger om at flytte udenlands og skifte job,” understreger Anne Cathrine. 

Anne Cathrine arbejder i dag med transformationsprojekter hos vores kunder og har været på mange kundeprojekter af forskellige natur og størrelse: 

”Jeg har megen operationel erfaring inden for finans, og det forsøger jeg at kombinere med projektledelse på de opgaver, jeg har. Jeg arbejder stadigvæk nede i detaljerne med mange ting, hvor jeg er eksekverende, men samtidig skal jeg styre projekterne ude hos kunderne – og den kombination er bare lige mig.”

”Jeg er involveret i både problemløsning og effektivisering af processer”

Anne Cathrine forklarer, hvordan hendes arbejde som konsulent motiverer hende. Hun er vild med at forbedre finansprocesser og oplever, at det også har en effekt for andre afdelinger i virksomheden. På den måde bliver hun bindeleddet mellem finans og forretningen. 

”Da jeg besøgte min første kunde, stod det klart, at de havde udfordringer med korrekt rapportering, hvilket primært skyldtes manglende information i deres ERP-system. Min opgave blev derfor at gennemgå kontrakterne og sikre, at deres ERP-system fik de nødvendige detaljer. Parallelt hermed skulle jeg identificere årsagen til problemet og udvikle nye processer, der skulle implementeres på tværs af virksomheden. Disse opgaver – at bringe orden, løse problemer og skabe værdi – det er lige præcis det, der motiverer mig, når jeg møder ind på arbejdet. Vi har altid den indstilling, at vores finansforandringer skal fungere hos alle parter. Ellers ender processen med ikke at være holdbar i længden. Vores rolle er at supportere den transformation, vores kunder er i, så vi rådgiver dem, men vi sikrer også, at forandringerne bliver dybt forankret i hele organisationen. Det betyder, at vi implementerer løsninger, der er fleksible og bæredygtige over tid,” uddyber hun. 

Anne Cathrine har på kort tid allerede sat sit præg på flere store projekter, og det er tydeligt at mærke, hvad hun er mest stolt af: ”At opbygge tillid mellem kunderne og os er noget, jeg virkelig værdsætter. Det er helt unikt at mærke den reelle værdi, vi tilføjer, og hvordan vores indsats letter vores kunders arbejdsbyrde. Når vi hjælper dem med at løse deres problemer, og det lykkes, så bekræfter det præcis, hvorfor vi er her: for at gøre en forskel.”

Et patchwork af selvstændighed og gode relationer 

Da vi drejer interviewet hen i en mere personlig retning, så kan vi mærke, at der ikke er den store forskel til, hvem Anne Cathrine er uden for arbejdslivet: 

”Det at blive udfordret og udvikle mig er noget, jeg fokuserer på både arbejds- og personlighedsmæssigt; jeg trives med at have travlt og være aktiv, og det reflekterer sig helt sikkert i min arbejdsmåde. Det er der et naturligt overlap i.” 

”Men jeg er også en person, der godt kan lide at have et sundt miljø at omgive mig med – både i arbejds- og privatlivet. Jeg bruger rigtig meget tid med min familie og mine venner, og når jeg er på arbejde, så dyrker jeg også relationerne til mine kollegaer og kunder. Her fokuserer jeg på sammenholdet og på, at vi hjælper og støtter hinanden,” fortæller hun.

Der er ingen veje, der er ens

Inden vi runder interviewet af, deler Anne Cathrine en vigtig pointe med, at vi alle har hver vores vej i karrieren. Hun lytter altid til sin mavefornemmelse og tager en dag ad gangen. Det har især været afgørende, når hun har skullet tage beslutningen om at flytte væk fra sine venner og sin familie. 

”Der er ikke nogen rigtig eller forkert vej i din karriere. Stol på, at din vej er den rigtige, og sammenlign ikke dig med andre. Vi har alle sammen vores egen måde at gøre tingene på, og hvordan du gør det, er noget, du lærer hen ad vejen.” 

”Intet i min karriere har været planlagt, men du skal også turde kaste dig ud i nye ting og gribe mulighederne.” 

”Jeg har aldrig fortrudt noget af det, jeg har gjort, og jeg er virkelig taknemmelig for de muligheder, jeg har fået. Jeg har haft et godt bagland, som har støttet og skubbet mig i en positiv retning. Det har hjulpet mig med at forme min karriere, og det er helt sikkert også derfor, jeg er endt her, hvor jeg er,” fortæller Anne Cathrine med et smil. 

”Der er ingen veje, der er ens. Derfor er det en kæmpe styrke at kunne finde ro i det og nyde det undervejs. Værdsæt alle de mennesker, du møder på din vej, og de fede ting, du lærer. Nogle gange har jeg også fokusereret for meget på det næste skridt fremfor blot at nyde processen. Derfor er mit bedste råd til andre: Find ro i processen, og stol på din mavefornemmelse, så skal du nok nå det, du gerne vil,” afslutter hun. 

Er du nysgerrig efter mere?

Synes du, at Anne Cathrines karrierefortælling er interessant, og vil du vide mere om, hvad Basico har at byde på? Så sving forbi vores åbne stillingsopslag, eller besøg vores faglige blog, der er spækket med interessante kundecases.