Basico Interim Cfo (1)

Interim CFO

Har din virksomhed brug for en interim CFO eller økonomichef? 

Forandringer skaber nye behov eller perspektiver. Og i både kortere og længere perioder har mange virksomheder brug for et par ekstra hænder, der kan skabe ro i driften, når uforudsete forandringer melder sig. Det kan være, hvis din virksomhed skal indtage et nyt marked, børsnoteres, lave opkøb eller er i gang med en rekonstruktion. Uanset hvilken situation du står i, har vi konsulenter, der kan træde ind i din virksomhed og gøre en forskel fra dag ét ved at argere CFO’er eller økonomichefer.

Interim økonomi: Styrk din virksomhed i krisetider   

Der kan være mange forskellige grunde til, at det kan være nødvendigt i perioder at anvende interim assistance. I vores interim CFO services tager vi derfor højde for, at alle virksomheder er forskellige, og kan tilbyde interim CFO’er med forskellige ekspertiser.  

 

Skal du fx implementere effektive strategier for cash flow-styring? Eller skal du udvikle og optimere finansielle processer og et rapporteringssystem for at tage bedre beslutninger?  

 

Så kan du overveje en interim CFO fra Basico. 

 

En interim CFO opnår resultater på kort tid. Det kan være i form af øget vækst, konkrete projekter, der kommer i mål, eller som midlertidig CFO i den tid, der går, inden I har rekrutteret en fast CFO. Og det kan give arbejdsro i økonomifunktionen, når positionen som CFO eller økonomichef er blevet besat. 

Finansielle udfordringer, som kan løses med interim assistance 

Der er mange gode grunde til, at en interim CFO kan være en god løsning for dig og din virksomhed. Nedenfor har vi skitseret fire eksempler:  

Har du brug for midlertidig hjælp, inden I får den rigtige CFO ombord?   

En interim CFO kan hurtigt stabilisere jeres nuværende situation, så I får ro, motivation og et solidt overblik over jeres processer.  

Banker et opkøb, frasalg eller en børsnotering på døren?  

At navigere i komplekse finansielle landskaber under fusioner, opkøb eller restruktureringer kræver viden og erfaring. Her kan en interim CFO sikre stabilitet.  

Skal du op- eller udbygge en finansfunktion?  

Når finansfunktioner vokser, stilles der nye krav. En interim CFO kan hjælpe med at imødekomme dette og gøre funktionen klar til at vækste på sigt.

Skal du implementere nye forretningsmodeller?  

Udviklingen af systemer og modeller står aldrig stille. Med en interim CFO kan i sikre jer, at jeres nye system implementeres på både tid og budget.  

Case: Sådan skaber du en turnaround under en finansiel krise  

Forestil dig følgende situation: Du arbejder i en stor fødevarekoncern med en omsætning på MDKK 500 med fire virksomheder fordelt i Danmark og Tyskland. I tre år har koncernen været plaget af et betydeligt underskud og negativt cash flow, og dermed står du over for økonomiske vanskeligheder.  

 

Men som om det ikke er komplekst nok, så mangler du også en CFO midt i krisen.  

 

Hvilket skaber en kæmpe hovedpine. For hvis du skal kunne gennemføre alle de projekter, der er sat i gang for at vende skuden, har du behov for en dygtig CFO.  

 

I dette tilfælde blev løsningen at engagere Basico, der stillede op med en interim CFO, indtil ansættelsen af en fast CFO kom på plads.  

 

Herefter forvandlede koncernen sig, på blot 15 måneder, fra en situation med tab til rentabilitet og fik skabt en årlig forbedring på mere end MDKK 30 sammenlignet med de to forrige år.  

 

Undervejs havde interim-CFO’en … 

    • udarbejdet en ny investeringspolitik 
    • lavet løbende forecasts på driftsresultater 
    • implementeret likviditetsgenerering.  

Desuden blev der foretaget en lønsomhedsanalyse på alle produkter, herunder blev det besluttet at udfase 20% af produkterne. Og der blev udviklet en omfattende restruktureringsplan med klart definerede "must win"-områder for koncernens overlevelse. 

 

For interim-CFO’en vidste, at hvis virksomheden skulle overleve i den finansielle krise, handlede det om …  

    • at skære ind til benet og træffe store beslutninger 
    • regelmæssigt at opdatere  lønsomhedsanalyser på produktniveau, da ændringer i produktion og markedsvilkår påvirkede produkternes bidrag til indtjeningen.  

 

Og på den måde skabte en interimsløsning høj værdi for koncernen, der fik en omfattende turnaround, dybere forståelse for cash flow og arbejdsro i økonomifunktionen.  

Få en interim CFO, der kan understøtte din vision, ved at vælge os   

Vi er dedikerede til at forstå netop din situation. Og vores mål er at tilbyde en interim CFO-løsning, der passer til din virksomheds nuværende udfordringer, kan understøtte din langsigtede vision og hjælpe dig med at navigere i din virksomheds finansielle fremtid.  

 

Kontakt os i dag for at undersøge, hvordan en interim CFO kan være løsningen.  

Basico-rekruttering-medarbejder-nichlas-paredes-gitte-hjortskov-larsen
Rekruttering

Rekruttering

Lad os hjælpe med at identificere, evaluere og ansætte de bedst kvalificerede kandidater til nøglepositioner i din virksomhed. Allierer du dig med os, får du rådgivning om og rekruttering til executive-, management- og specialistpositioner inden for vores ekspertiseområder: Finance, People & Payroll, Legal og Finance IT. 

Læs mere her
Basico-karriere-i-basico
Karriere i Basico

En karriere hos Basico!

En stilling som fastansat konsulent hos Basico er for dig, der motiveres af udfordringer, og som vil være i et konsulenthus, hvor alle er velkendte ansigter. Hos os kan du give dine erfaringer perspektiv og selv være med til at skabe din karrierevej. Hvor den går hen, afhænger af, hvad der er vigtigt for dig. 

Læs mere her
Nyhedsmail
Insights by Basico

Hold dig opdateret!

Insights by Basico er en ugentlig nyhedsmail med tendenser og viden fra supportfunktionerne. Du får en faglig vitaminindsprøjtning direkte i indbakken hver lørdag i form af spændende vidensartikler, caseinterviews, how-to-artikler, eventinvitationer og meget mere.

Tilmeld dig her

Skal vi tales ved?

Vi sidder klar til at hjælpe dig - så ræk endelig ud
Kontakt os