Viktor Bestle 1920X1080 (3)

Fra HA IT-studerende til konsulent i Basico

Læsetid: 8 minutter

KARRIEREMAILEN
Giver dig nys om åbne stillinger, artikler om konsulentlivet og guldkorn til jobjagten.
TILMELD DIG
Julie Berger-Schøn

Julie Berger-Schøn

Senior Communication Consultant

28. november 2023

Festivaler, rejser, spend cubes og store ørebøffer. De fire ord er en del af rygsækken hos seniorkonsulenten Viktor, der arbejder i Real Estate og Facility Management Consulting. Mød Viktor til en snak om hans vej ind i konsulentbranchen, og få et indblik i, hvordan hans gåpåmod og nysgerrighed har formet ham til at være den konsulent, han er i dag.

Da Viktor begyndte på Copenhagen Business School, bugnede introdagene og karrieremesserne ikke ligefrem af information om spændende karrieremuligheder inden for Real Estate og Facility Management Consulting (RE/FM). 

Men det stoppede ikke Viktor. 

Da jeg startede på HA IT, havde jeg ikke forestillet mig, at jeg skulle starte min karriere inden for denne branche. Og jeg stiftede faktisk ikke bekendtskab med facility management, før jeg fik et studiejob. Men min nysgerrighed drev mig, og det åbnede døren for mig, da jeg fandt ud af, hvordan både regnskab, kontraktstyring og digitale værktøjer er en vigtig del af det. Og det var faktisk meget større, end jeg havde forventet”, indleder Viktor vores snak. 

Under min bachelor blev jeg mere og mere bidt af regnskab. Og derfor besluttede jeg mig for at skifte retning og tage en kandidatuddannelse i finansiering og regnskab,” fortsætter han. 

Og den beslutning viste sig slet ikke at være så tosset. Cand.merc.fir.-studiet har givet ham færdigheder, som han bruger hver dag i sit arbejde. Som konsulent og særligt inden for RE/FM er der nemlig et behov for en bred faglig værktøjskasse med mange forskellige færdigheder. 

Problemløser i kernen af kundens forretning 

Som konsulent i RE/FM varierer dine opgaver meget, og du kan anvende din faglighed på mange områder. Facility management consulting indebærer nemlig en effektiv styring og drift af fysiske arbejdsområder. 

“Målet er at få skabt en optimal arbejdsplads, der understøtter organisationens mål og forbedrer medarbejdernes produktivitet og trivsel. I Basico er vi involveret i mange typer opgaver inden for FM: lige fra strategiske, taktiske til optimering af operationelle opgaver. Jeg arbejder bl.a. med udvikling af Power BI, hvor vi laver en ‘Spend Cube’ og benchmarkingmodeller til vores kunder.”, forklarer Viktor. 

“Når hverdagen er fyldt med nye udfordringer, så er det rigtig vigtigt for mig, at jeg er omringet af dygtige kollegaer, hvor vi kan lære af hinanden og sparre. Vores team er ret unikt – vi kommer alle fra forskellige baggrunde, og det er fantastisk, fordi vi hver især bidrager med forskellige kompetencer."

"Vi har en bred vifte af færdigheder, der spænder over juridiske, økonomiske og digitale områder, der er essentielle inden for RE/FM,” fortsætter han. 

"Men det var faktisk slet ikke en del af mine oprindelige planer at blive konsulent. Jeg havde en forestilling om, at konsulenter brugte 80 timer om ugen på at jonglere med PowerPoint-præsentationer. Men hos Basico blev mine fordomme gjort til skamme, da jeg har opdaget, at konsulentrollen kan være både udfordrende og givtig på en helt anden måde, end jeg havde forestillet mig,” fortæller Viktor. 

Mere end kollegaer fra 8-16 

Når Viktor klapper computeren i fredag eftermiddag, er han ofte at finde i fredagsbaren efterfølgende. 

At starte min weekend i Basicos fredagsbar er en tradition, jeg virkelig holder af. Jeg har lært mange af mine kollegaer at kende på tværs af teams/afdelinger, og det er især over en fredagsøl eller en sludder ved kaffemaskinen, at du lærer hinanden at kende,” fortæller Viktor. 

Når musikken drøner fra anlægget i fredagsbaren, kan Viktor kombinere sin glæde ved socialt samvær med sine kollegaer og sin interesse for musik. 

”Jeg har en stor passion i at nørde musik og lyd. Og så elsker jeg at lytte til musik fra flere af mine forskellige høretelefoner og højttalere. Derudover gør jeg et ihærdigt forsøg på at tage den gode lyd med ud af huset sammen med mine venner – vi har fx bygget et festivalanlæg til Roskilde Festival, som vi har skruet på i flere år,” griner han. 

”Derudover er jeg generelt nysgerrig på at møde nye mennesker, selvom du måske ikke mærker det, når jeg arbejder. Der står jeg nemlig ofte med store ørebøffer på og er meget fokuseret,” siger Viktor smilende med et glimt i øjet. 

Men det betyder meget for mig at være omgivet af mennesker, som jeg har det godt socialt med, og som også er skarpe og engagerede, når det kommer til fagligheden,” fortsætter han. 

Billede af Viktor

Rejser har formet den Viktor, du møder i dag 

Viktor har flere gange pakket rygsækken for at tage ud på eventyr. Det har været den katalysator, der har formet den person, han står som i dag. Det er nemlig på de snoede stier, gennem fremmede kulturer og blandt nye bekendtskaber, at du lærer rigtig meget om dig selv. 

”Gennem hele mit liv har jeg også rejst rigtigt meget. Både lange ture med min familie, men også som backpacker og på udvekslingsophold i Hongkong og USA. Det har helt underbevidst givet mig værktøjer, som jeg bruger som konsulent,” fortæller Viktor. 

Og selvom du tager på udveksling for at gå i skole, og det giver en masse færdigheder, som du ikke kan undvære, så er der nogle ting, du ikke kan lære på skolebænken, pointerer Viktor. 

”For eksempel stod jeg i USA med et skoleår, der allerede var begyndt – uden at have et sted at bo. Det var ret pressende. Jeg endte med at flytte alene til en by godt en time væk fra campus. Heldigvis fik jeg anskaffet mig en bil, da offentlig transport ikke var mulig, og fik min hverdag op at køre. Det er blot et af mange eksempler, men disse situationer har helt sikkert givet noget robusthed til løse de problemer, som måtte opstå på vejen. Og det betaler sig ofte at bede om hjælp,” understreger han. 

Derudover har det aldrig faldet mig naturligt at være frembrusende eller ekstrovert i min personlighed, men det at skulle opbygge nye relationer – både privat og i skolen – i fremmede lande har helt klart styrket mine sociale evner, og jeg har lært rigtig meget om at skabe gode relationer til mange forskellige typer mennesker. Og det har i den grad formet mig til at være den konsulent, jeg er i dag,” afslutter Viktor. 

Er du nysgerrig efter mere? 

Synes du, at Viktors karrierefortælling var interessant, og vil du vide mere om, hvad Basico har at byde på? Så sving forbi vores åbne stillingsopslag, eller besøg vores faglige blog, der er spækket med interessante kundecases.