Basico Facility Manager

Facility manager

Hvad er en facility manager?

En facility manager er en vigtig lederrolle inden for facility management, som har det overordnede ansvar for at lede og holde styr på både de indendørs og udendørs områder af en ejendom (facilitet).


Facility management handler om drift og udvikling af bygninger og infrastruktur, så det giver værdi for forretningen, de ansatte og samfundet, og derfor er det relevant for enhver forretning at have en facility manager.

 

I takt med at den fysiske arbejdsplads forandrer sig, bliver facility managers mere og mere essentielle. De er eksperter i at navigere i de udfordringer, der følger med fjernarbejde og hybride kontorer, og de har altid medarbejdernes trivsel som deres primære fokus.

Facility Management Consulting

Facility Management Consulting

Facility Management Consulting hjælper din virksomhed med kvalitetsforøgelser og besparelser ved at optimere facility management-området.
Facility Management Consulting

Hvad laver en facility manager til daglig?

En facility manager har det overordnede ansvar for at lede og holde styr på både de indendørs og udendørs områder af en ejendom. En facility managers arbejde er mangefacetteret og indebærer ofte en blanding af teknisk knowhow, ledelsesmæssige færdigheder og en dyb forståelse for virksomhedens behov. Kerneopgaverne er at garantere, at bygningerne er driftssikre og behagelige at befinde sig i.

Facility managers arbejder ofte på arbejdspladser såsom kontorer, uddannelsesinstitutioner, sundhedsfaciliteter, hotelkomplekser og andre steder, der er tilgængelige for offentligheden eller tjener som private virksomheder.

I deres daglige virke involverer jobbet typisk organisering af service- og vedligeholdelsesopgaver, overvågning af kvalitets- og sikkerhedsstandarder, håndtering af forhandlinger og kontraktadministration, budgetlægning og finansiel styring, koordinering af medarbejderes opgaver samt at opretholde en løbende dialog med kunder og andre nøgleinteressenter. Det er også en del af en facility managers rolle at sikre, at bygningerne er i overensstemmelse med gældende lovgivning og forskrifter.

Seating Plan Tool
Blog
Sådan får du overblik over din siddeplan
Mangler du overblik over din siddeplan? Så er Basicos Seating Plan Tool muligvis dét værktøj, du mangler. Værktøjet giver dig nemlig mulighed for at søge og filtrere på, hvor folk sidder både individuelt og i de forskellige afdelingers siddepladszoner. Og det hjælper dig med at få overblik, hvis I skal ændre på pladserne.
Få værktøjet her
Lisbet Bau Madsen Facility Management
Blog
Få et fuldt og detaljeret indblik i dine FM-omkostninger
Har du det fulde overblik over dine facility management-omkostninger? Hvis du tøver en kende, så vil vi gerne præsentere dig for vores spend-cube-metode – en unik og fleksibel metode, der går i dybden med alle din virksomheds omkostninger.
Få værktøjet her
Basico-tjeklisten-til-flytteprojekt
Blog
Tjeklisten til alle faser i dit flytteprojekt
Et flytteprojekt er altid en stor mundfuld. En ting er at flytte fysisk, men hvad gør du med al planlægningen, papirarbejdet og kommunikationen om processen? Formålet med artiklen her er at hjælpe dig med at gøre din flytning, dit bygge- eller indretningsprojekt overskueligt fra start til slut.
Få værktøjet her

Hvilke facility management-ydelser kan vi hjælpe dig med?

Vi engagerer os i en bred vifte af opgaver inden for facility management, herunder strategiske, taktiske og operationelle optimeringsopgaver.

 

Står du fx over for en omfattende og kompleks opgave med ESG-rapportering, når det gælder dataindsamling? Så kan vi hjælpe med at skabe overblik over data og udgifter og optimere disse. Derudover kan vi assistere med procesoptimering og gennemgang af kontrakter, så de tilpasses din virksomheds specifikke behov.

 

Som du måske kan fornemme, så er listen lang, og vi kan derfor også hjælpe med driftsstrategi, strategier og politikker for udvikling af ejendomsporteføljer, bygningsvedligeholdelse, asset management, facilitetsrelaterede tjenester m.v.

Har du brug for sparring?

Vi er specialister i FM-optimering med analytiske kompetencer og har fokus på detaljerne med en faglig viden inden for FM, jura og økonomi. Du er velkommen til at kontakte os, hvis du gerne vil høre mere om, hvad vi kan gøre for dig.

Vil du vide mere?

Kontakt os