Basico Fem Demovideoer Workday Adaptive

Fem videoer om, hvordan du kommer fem typiske tidsrøvere til livs i din budgetproces

Læsetid: 8 minutter

FÅ INSPIRATION!
Tilmeld dig vores nyhedsmail, og få et fagligt indspark med substans direkte i indbakken
Tilmeld
Sylvester Hesseldal

Sylvester Hesseldal

Manager

30. august 2024

Morten Boldsen

Morten Boldsen

Partner

30. august 2024

Her på siden finder du fem små videoer, som giver dig indblik i, hvordan det cloud-baserede budgetværktøj Workday Adaptive Planning kan hjælpe dig af med fem typiske tidsrøvere i budgetprocessen.

 

Vi gennemgår tidsrøverne video for video, så du blot kan nøjes med at se dem, der ræsonnerer med situationen i din virksomhed. De tager cirka et minut hver, hvilket vil sige, at du, uanset om du ser en eller fem, bliver klogere på, hvordan dét at sætte din budgetproces i et system kan skabe forretningsmæssig værdi – på omkring fem minutter.

I videoerne præsenterer Sylvester Hesseldal dig for forskellige features. Han gør det på engelsk, så tip endelig dine engelsktalende kolleger. 

Forbered dit budget

Du kender det uden tvivl. Opgaven med at klargøre de komplekse Excel-modeller i budgetprocessen med actuals og sidste års budgetdata er enormt tidskrævende.

 

Derfor kan du i den første video se, hvordan du med Workdays feature ”Versions” altid kan sammenligne den budgetproces, du står midt i, med actuals og tidligere budget- og forecast-versioner.

Basico Workday Adaptive Forbered Dit Budget (1)

Tilføj actuals for måneden midt i budgetprocessen  

Som du ved, kan budgetprocessen strække sig over et eller flere månedsskift, hvilket gør det frustrerende at skulle tilføje en måneds actuals til budgettet efter hver månedsluk.

 

Derfor kan du i denne anden video se, hvordan der i Workday er et lag af actuals over budgettet, så du nemt kan tilføje actuals med få kliks.

Basico Workday Adaptive Tilføj Actuals For Måneden Midt I Budgetprocessen

Tilføj nye afdelinger og produkter/dimensioner til dit budget  

I Excel kan det være tidskrævende at tilføje en ny afdeling eller en ny produktkategori til alle ens budgetmodeller. Det kan, ud over at være en tidsrøver, føre til fejl i budgettet, hvis det ikke opdateres korrekt.

 

Derfor kan du her i tredje video se, hvordan du med et cloud-baseret værktøj kan sikre hurtig og fejlfri tilføjelser af dimensionsværdier til dit budget, hvilket gør, at når du har behov for at tilføje fx en ny afdeling, bliver det spejlet i alle modeller. Hvilket reducerer den tid, du anvender, og mindsker risikoen for fejl

Basico Workday Adaptive Tilføj Nye Afdelinger Og Produkterdimensioner Til Dit Budget

Budgetkonsolidering

Hvis du er en koncern, der indeholder flere virksomheder, så ved du, at det tager en del tid at konsolidere alle de forskellige budgetfiler, før du kan begynde med controlling og analyse-delen.

 

Derfor kan du i den fjerde video se, hvordan Workday konsolliderer al data, så snart du gemmer dit budgetark. Alle modeller, al rapportering og alle dashbords er derfor dynamiske og live-opdateres undervejs.

Basico Workday Adaptive Budgetkonsolidering

Scenarieplanlægning

Oplever du, at du gerne vil arbejde med scenarieplanlægning, men at processen bliver uhåndterlig i Excel?

 

I femte og sidste video viser vi dig, hvordan du med featuren ”Scenario” kan arbejde med scenarieplanlægning. Featuren tillader dig nemlig at lave scenarier af dit budget og ændre antagelserne, hvorefter du kan sammenligne dine scenarier på tværs eller sammen med andre versioner, som vi så i første video.

Basico Workday Adaptive Scenarieplanlægning

Morten Boldsen

Morten Boldsen

Partner

+45 40 83 62 88

mboldsen@basico.dk

Hop ud af Excel-tyranniet og ind i et cloud-baseret budgetværktøj

Cloud-baserede finansielle planlægnings- og analyseværktøjer kan hjælpe finansfunktionens planlægnings- og analyseafdeling med at nå deres ambitioner om at levere kvalitetsarbejde, som løfter den samlede forretning. 

Så overvejer du at hoppe ud af Excel-tyranniet og ind i et cloud-baseret budgetværktøj, er du meget velkommen til at række ud til Partner Morten Boldsen for en uformel snak om, hvad vi kan gøre for dig og det teknologiske fundament i din finansfunktion.