Mathias Balsløw (1)

Mød en af vores fænomenale Basico’ere: Mathias!

Læsetid: 7 minutter

KARRIEREMAILEN
Giver dig nys om åbne stillinger, artikler om konsulentlivet og guldkorn til jobjagten.
TILMELD DIG
Julie Berger-Schøn

Julie Berger-Schøn

Senior Communication Consultant

06. juli 2022

Der er mange veje til Rom – og måske endnu flere veje til en karriere, der passer til dine ønsker og ambitioner. Hvordan du ’gør karriere’ hos Basico er helt op til dig. Mød Mathias, der begyndte sin karriere som consultant, blev associate og i dag er director som 28-årig med sin helt egen afdeling.

”Jeg har altid været drevet af et ambitiøst mindset og en stor vilje til at udfordre mig selv”. Sådan indleder Mathias vores snak om hans karrierevej her hos Basico – en vej, der har været præget af en umættelig appetit på nye udfordringer og et stærkt ønske om at forfølge sin passion.

”Min karriere har altid været drevet af en lyst til udfordringer. Jeg er Basico’er helt ud til fingerspidserne, og jeg har været her de sidste fem år. Jeg indledte ballet som konsulent ved siden af mit studie, og her tog min karriere hurtigt fart – og det lagde grundstenene til mit karriereeventyr her hos Basico. Efter et par år fik jeg snuset mig frem til en hulens masse erfaring, og jeg blev derfor også teamleder i relativt ung alder”, forklarer Mathias.

”I en periode var jeg også tilknyttet som associate, hvilket er en ret unik mulighed at drive karriere på hos Basico. Her bliver du nemlig selvstændig konsulent med Basico-brandet i ryggen – så der er mange måder at ’gøre karriere’ på i Basico. Du får nemlig hurtigt ejerskab over dine egne arbejdsopgaver, hvis du udviser ansvarlighed og engagement. Som konsulent fik jeg derfor også lov til at komme ud til kunderne tidligt på min karriererejse, og det var en stor motivationsfaktor for mig. Det gør også, at du får en solid værktøjskasse fra start af, når du fra dag ét bliver involveret i kundeopgaver”, fortæller han.

Når man ikke er bange for at gå forrest …

… følger ledelsesansvaret nogle gange med som konsekvens. Mathias fortæller, at han relativt hurtigt steg i graderne, og at det ligger meget naturligt for ham at tage ansvar. Derfor tænker han også rigtig meget over, hvordan han agerer som ung leder.

"Noget af det allervigtigste som leder er at være et godt forbillede og eksempel. Du skal nemlig udleve netop dét, du kræver af dine medarbejdere, og den gode leder skal inspirere andre".

”Når man er en ung leder, skal man selvfølgelig være opmærksom på, at der vil være kollegaer, som måske både er ældre og har mere erfaring, i samme eller lavere stillingslag. Det tager jeg ret roligt, fordi jeg føler mig tryg i, at det er mine evner, som har ført mig hertil. Jeg håndterer det ved at være ydmyg over for både kunder og kollegaer, og jeg lader mit arbejde bevise mit værd. Men det er selvfølgelig en læringsproces både for medarbejdere og ledere, og det er en rejse for mig, som blot lige er begyndt”, forklarer Mathias.

”Jeg har fået rigtig meget frihed under ansvar. Hos Basico bliver du aldrig pålagt strikse rammer, pointsystemer, tracking eller lignende. Der er selvfølgelig nogle retningslinjer, du skal følge, men som leder sørger jeg altid for at vurdere, hvad der passer bedst til den enkelte medarbejder, og at imødekomme særlige behov. Jeg skal derfor ikke videreføre noget, som nogen har dikteret, og jeg får lov til at finde min egen lederstil og -rolle”, fortsætter han.

Alt godt kommer til den, der engagerer sig

”De gode og spændende opgaver kommer (ofte) til dem, som udviser størst passion, engagement og ihærdighed. Jeg vil derfor anbefale, at du arbejder hårdt, og at du tager ansvar fremfor at fortælle, at du gør det; det er langt vigtigere end at kende det faglige svar med det samme. Så spørg hellere en gang for meget end en gang for lidt, og vær nysgerrig over for andre fagområder. Det skaber en sindssyg god energi og smitter af på dine kollegaer, når du viser interesse for deres arbejde også”, fortæller Mathias.

”Jeg har altid forfulgt mine interesser, og jeg brænder for at gøre mit arbejde ’endnu bedre’. Derfor har jeg ofte kastet mig ud i nye ting, er gået uventede veje og har sat mig selv i spil. Det har selvfølgelig også resulteret i en række udfordringer og fejl undervejs, men jeg vil ikke bekymre mig om de chancer, jeg går glip af, hvis jeg ikke engang prøver. Den eneste grænse er mig selv og mine egne evner”, siger Mathias og uddyber:

”At få ledelsesansvar var ikke et personligt mål for mig, da jeg bliver drevet af det, som jeg synes er sjovt og udfordrende. Ledelse er blot en naturlig konsekvens af at tage et skridt længere frem i ens karriere, og overgangen fra medarbejder til leder bringer en masse nye udfordringer”, afslutter Mathias.

Billede af Rasmus og Mathias

Er du nysgerrig efter mere?

Synes du, at Mathias’ karrierefortælling var interessant, og vil du gerne vide mere om, hvad Basico har at byde på? Så besøg vores faglige blog her, eller sving forbi vores åbne stillingsopslag her