Du skal se foranalysen som en forsikring til dit ERP-projekt
Vi ved alle, at når det handler om at digitalisere og automatisere supportprocesser i finansfunktionen, så drøner udviklingen derudaf.
Derfor kan du se en foranalyse som en slags forsikring, der giver dig en plan og en validering af selvsamme.
Helt lavpraktisk er den med til at give dig …
-
Vished om, hvad man kan som standard, fx når vi taler Business Central-implementering
-
Hjælp til at sikre, at du får mest muligt ud af dit ERP-system og dets funktionalitet
-
Synlighed om gevinstrealiseringen af ERP-projektet
-
Indsigt til at gøre andet og mere end blot ”lift and shift” med din ERP-implementering
-
Et realistisk estimat af den tid og de ressourcer, der skal til for et succesfuldt ERP-projekt
-
Hvis nødvendigt, en kravspecifikation
-
Mulighed for at genbesøge det langsigtede strategiske sigte med transformationen.
Den gode foranalyse afhænger af din virksomheds udgangspunkt
Uanset hvilket ERP-systemet du skal over på, er det vigtigt, at foranalysen ikke kun adresserer det tekniske, men er holistisk ift., hvad der skal til for, at transformationen bliver en succes. En god foranalyse kræver derfor fokus på alle tre grundsten: Processer, systemer og organisation. For at sikre det forretningsorienterede perspektiv.
Når det er sagt, kan foranalyser være vidt forskellige, og spørgsmålene mange. Desuden afhænger foranalysens karakter af den enkelte virksomheds risikoappetit og projektmetode – der kan være mere elle mindre agil. Imens nogle vil foretrække den klassiske vandfaldsmodel – der har sine faldgruber – har andre mere gavn af en modelbaseret projektmetode.
Er du fx en virksomhed med en del år på bagen, som skal videre fra et stort knopskudt legacy-system? Ja, så er og bliver dit ERP-projekt et teknisk tungere projekt, hvorfor I kan drage nytte af en mere grandios foranalyse indeholdende en dybdegående kravspecifikation gennemført efter vandfaldsmetoden.
Det skyldes, at din virksomheds behov for at få indrammet kravene til dit nye ERP-system er store, da det skal kunne håndtere samme kompleksitet som det gamle.
Er du derimod en scale-up, er der god ræson i ikke at bruge alle dine ressourcer på en foranalyse. Og heldigvis behøver foranalysen ikke være grandios for at være god, hvorfor det faktisk giver mening at foretage den og ikke blot springe direkte til en standard-løsning.
Vi udarbejder foranalyser med flere forskellige indgangsvinkler. Så hvad enten du har behov for, at vi agerer 2nd opinion på det hele eller elementer af dit ERP-projekt eller udarbejder foranalyse på alle eller enkelte kerneprocesser i finansfunktionen, ja, så får du en helhedsorienteret sparringspartner, som sikrer, at løsningerne giver de største forretningsmæssige gevinster, uden det bliver for teknisk.
- Thomas Malmros, Partner i Finance IT Services
Foranalyse a la Basico i fem trin
Der er unægtelig forskelle på, hvilken foranalyse der møder din virksomheds behov. Det betyder, at tilgangen med fordel kan gradbøjes og vægtes vidt forskelligt, afhængigt af den enkelte virksomhed.
Som nævnt vil foranalysen for en moden virksomhed ofte bære præg af en kravspecifikation og teknisk ERP-implementering, hvor en meningsfuldt foranalyse for en scale-up ofte vil bære mere præg af et roadmap, der kortlægger, hvor virksomheden skal hen i inkrementelle bidder.
Når vi arbejder med foranalyser, har vi erfaret, at det er kernen i din virksomheds værdikæde, der skal have mest kærlighed. Derfor følger vores tilgang typisk disse frem trin, for at løsningen lever op til jeres ambitioner:
- Interviews med kernemedarbejdere for at skabe indblik og forretningsforståelse
- High-level-procesevaluering for at finde og drøfte painpoints
- Gap-analyse med balanceret fokus på as-is/to-be for at se, hvor der er mangler i processer, systemer og organisationen, der spænder ben for ambitionen
- Kortlægning af roadmap, herunder prioritering, faser og udrulningsstrategi, hvor der tages højde for interne afhængigheder imellem (under)projekter på tværs af jeres virksomhed
- Definering af eventuelle særlige krav til kommende ERP-løsning.
Vores tilgang sikrer, at foranalysen ikke nødvendigvis kræver meget tid fra din virksomhed. Og som oftest kan virksomhedens involvering begrænses til fem workshop af fire timer med relevante personer for at skabe forståelse af eksisterende og potentielle nye processer.
Ønsker du fx at få implementeret Business Central, vil det være følgende seks spørgsmål, som vil fylde i vores tilgang:
- Hvordan kunne det fremtidige IT-systemlandskab se ud?
- Hvilket ERP-system skal vi vælge – er Business Central det rigtige for os?
- Hvilke tillægsmoduler/omkringliggende systemer bør vi bruge?
- Hvilke optimerings- eller forretningsprojekter ligger der de kommende par år?
- Hvordan bør projekterne prioriteres?
- Hvilke særlige behov vil der være til en Business Central-implementering?
De seks spørgsmål bidrager nemlig til klarhed over de gaps, der er mellem as-is og to-be, så I kan få skabt et roadmap for, hvordan I kommer derhen, hvor I gerne vil. Hvilket ofte er helt essentielt for det forestående ERP-projekts succes.
Jeres udbytte af en foranalysen kan selvfølgelig variere afhængig af, hvilken indgangsvinkel vi tilgår foranalysen med. Men generelt kan den give jer ét eller flere af nedenstående leverancer, som understøtter, at ERP-implementeringen giver de største forretningsmæssige gevinster …
- Et indspark til, hvilket ERP-system der passer til jeres behov ‒ det vi kalder software selection
- En 2nd opinion på jeres valg af standardsystem og input til, hvorvidt I kan nøjes med standard
- Indsigt i, hvad der evt. måtte være af behov ud over standard-løsningen
- Et eller flere elementer af as-is, to-be, gap og roadmap. Evt. kun på én eller flere konkrete problemstillinger, såsom kun på Order-to-Cash-processen, hvis I ved, at det er der, skoen trykker.
Få professionel ERP-rådgivning
Løft dit ERP-projekt med solid finansiel ekspertise
Søger du en erfaren ERP-ansvarlig eller en ERP-konsulent til enten at drive eller yde rådgivning på dit ERP-projekt? Ja, så er du landet det rette sted.
Håndter dit ERP-projekt som den transformation, det er.
Det er ikke en overdrivelse at sige, at ERP-projektet historisk set har været det mest frygtede blandt CFO’er. For det er både et tidkrævende og komplekst projekt at lykkes med. Og så er succesraten tilmed lav. Men der er heldigvis råd at hente.
Skal du foretage en ERP-implementering af Business Central?
Så har vi en implementeringsgrundpakke til dig, der vil drage nytte af en best practice-tilgang og standardisere dine finansielle kerneprocesser. Den er designet til små og mellemstore virksomheder, der ønsker et standardiseret ERP-system og kerneprocesser, der er automatiserede. Lyder det som din virksomhed? Ja, så er du landet på den rette side.
Har du spørgsmål?
Så kontakt mig og hør mere.
Har du spørgsmål?