Basico-finance-it-data

Data!

Data er grundlaget for alt arbejde i såvel finansfunktionen som de andre supportfunktioner. Alligevel oplever mange virksomheder udfordringer med at opnå den kvalitet i deres data, som de ønsker, og med at få deres data struktureret og gjort tilgængelige.

 

Det vil vi gerne hjælpe med at gøre noget ved! 

Data er dit fundament

Dine systemer er aldrig bedre end dine data. For data er lidt ligesom murstenene i dit hus. Hvis ikke de er stærke, stabile og struktureret rigtigt, styrter det hele sammen i grus. Derfor er kvalitet i data og en stærk datastruktur grundlaget for alle dine Finance-IT-initiativer og -projekter. Hvad end det handler om at automatisere tunge manuelle processer eller implementere et nyt ERP-system. 

 

Det underbygges af talemåden ”crap in – crap out”, der er en gammel kending. Og det er der en simpel grund til: Nemlig at talemåden rummer en høj grad af sandhed. For du får ikke andet end et dårligt – og i værste fald ubrugeligt – slutprodukt, hvis de data, du fodrer dine systemer med, er fejlbehæftede eller mangelfulde. 

 

Men heldigvis er der en masse, du kan gøre for at skabe kvalitet i din data. 

Vil du vide mere?

Thomas Malmros
Thomas Malmros, Partner

Betragt din datastruktur som fundamentet for dine finansielle systemer

Vores tilgang til data følger vores Finance IT Foundation Framework, illustreret herunder, hvis fokus er på teknologi som en finansiel løftestang. Det betyder, at vi med afsæt i den kan hjælpe med at analysere din underliggende IT- og systemstruktur, som direkte påvirker fundamentet for rettidig, korrekt, komplet, effektiv, troværdig og indsigtsfuld finansiel information.

 

Så du får styr på fundamentet – og specifikt den datastruktur, som er så afgørende for dét eller for de systemer, du implementerer på toppen.

Finance IT Services består af et team, som har såvel solid forståelse for regnskabsprocesser og økonomistyring som digitale kompetencer, herunder erfaring med data i alle henseender. Vores tilgang er 'hands-on, hvilket betyder, at vi rådgiver på baggrund af den erfaring, vi har oparbejdet i det finansielle maskinrum hos store danske og internationale virksomheder. 

 

Så hvis du står over for et digitaliseringsprojekt, hvor du gerne vil have hjælp til at … 

 

 • Foretage en rensning af dine masterdata
 • Konvertere eller migrere data fra gamle til nye systemer
 • Foretage en masterdataanalyse for at få skabt overblik, få analyseret din data entry-proces, issuelog og prioritering, field og table value proposals
 • Bygge en masterdatamodel, herunder få defineret objekter og attributter, metadata, data lifecycle, input til nøgletal og datamodel for medarbejdere, kunder, sælgere, produkter, service m.v.
 • Foretage en datavask, herunder dataudtræk, kvalitetsvurdering, design af reporter og kontroller
 • Skabe overblik over dit data- og systemlandskab
 • Analysere dine data og derudfra designe et koncept for data-adgang
 • Opbygge masterdatasystemsupport
 • Foretage dataindsamling og loading
 • Kortlægge masterdataprocesser og -procedurer for at kunne analysere og optimere
 • Tegne en masterdataorganisation, herunder rollebeskrivelser
 • Udføre masterdataimplementering og change management
 • Tilrettelægge masterdatatræning og kommunikationsplan. 

 

Ja, så kan vi hjælpe med rådgivning eller projektassistance. 

Naar Masterdata Bliver Roden Til Alt Ondt Basico
Blog
Når masterdata bliver roden til alt ondt i ERP-implementeringen
Vi ruller et nyt globalt ERP-system ud og strømliner dermed hele IT-porteføljen, som i dag består af over 100 systemer verden over. Sådan lyder businesscasen i en større international produktionsvirksomhed.
Læs om data i et ERP-projekt
BI Loesninger
BI-løsninger

BI-løsninger!

Sæt strøm til dine data med en BI-løsning. Brugen af data er altafgørende for at skabe indsigt i din virksomhed og sætte det, som ikke kan ses med det blotte øje, frem i lyset. Men desværre kan dataanalyse hurtigt udvikle sig til en tung og tidskrævende pligt, som ikke skaber den ønskede værdi – særligt hvis dataanalyse bliver lig med afrapportering. Men her kan den rette BI-løsning blive din bedste ven og hjælpe dig med at bruge dine data så værdiskabende som muligt.

Læs om data i et BI-projekt
Case Jeudan
Blog
Jeudan: Fra tal­knusere til business partnere!
Ejendoms- og servicevirksomheden Jeudans historie går mere end 120 år tilbage, og den kommer til at fortsætte mange år frem, hvis det står til finansafdelingen. I denne artikel fortæller Heidi Madsen, underdirektør, og Peter Sichelkow Meincke, finansudviklingschef, om den transformation, Jeudan har sat i værk.
Læs casen fra Jeudan her

Kompetencer hele vejen rundt

Finance IT Services' digitaliseringscirkel viser de kompetenceområder vi kan bringe i spil, når de finansielle processer i din virksomhed skal digitaliseres med et holistisk udgangspunkt.

Når vi hjælper med at digitalisere og automatisere en finansfunktion, gør vi en dyd ud af at sammensætte de applikationer og værktøjer, der møder netop dit behov. På en måde, så løsningen understøtter data, processer og de mennesker, der knokler bag linjerne. 

Du kan klikke på de forskellige områder i figuren herunder, hvis du vil læse mere om de mange kompetencer, der fremgår af Finance IT Services’ digitaliseringscirkel. 

Digitaliseringscirkel Generel

Lad os tales ved!


Vi sidder klar ved telefonen
+45 702 703 71
Kontakt os