Basico - Nysgerrigheden som rettesnor

Nysgerrigheden som rettesnor!

Læsetid: 8 minutter

KARRIEREMAILEN
Giver dig nys om åbne stillinger, artikler om konsulentlivet og guldkorn til jobjagten.
TILMELD DIG

En karrierevej er ofte ikke lige ud ad landevejen. Den har snoninger og slår krumspring, fordi vi skifter retning, udforsker nye områder af vores faglighed eller måske opdager en ny faglighed, der motiverer os endnu mere. Netop derfor kan den vej være svær at forudsige eller kontrollere. Og i interviewet her kan du møde Nanna, som fortæller om, hvorfor hendes rettesnor er nysgerrighed, og hvordan livet som konsulent ser ud i Basico.

 

”Jeg er meget nysgerrig af natur og havner ofte i situationer på arbejdet, hvor jeg skal tilegne mig ny viden,” indleder Nanna vores snak.

”Derfor er muligheden for at lære noget nyt og drive projektleverancer selvstændigt en stor motivationsfaktor for mig. Jeg fungerer sådan, at desto mere min projektmanager tror på, at jeg kan lykkes, desto mere knokler jeg. Desuden kan jeg bedst lide at finde min egen vej til målet, hvis jeg kender rammerne – og selvfølgelig målet. Så kan jeg altid søge hjælp og rådgivning undervejs, men friheden til at finde min egen vej betyder virkelig meget”, fortæller Nanna, da jeg spørger ind til, hvad der kendetegner hendes professionelle selv, og hvad der motiverer hende.

”Hvis jeg skal komme med et konkret eksempel, så fik jeg lov til at arbejde enormt selvstændigt på mit seneste kundeprojekt. Det handlede om en re-allokering af et kontor, hvilket krævede, at jeg var i tæt dialog med virksomhedens CFO og samarbejdede med både medarbejdere og beslutningstagere. Det var spændende, da jeg blev involveret på et både strategisk og operationelt plan.”

Efter en lille pause og et tænksomt blik tilføjer Nanna: ”Og så er holdånden også vigtig for mig. Følelsen af at høre til, at arbejde sammen i teams og have en kultur, hvor det er naturligt at hjælpe hinanden med sparring. Jeg oplever altid, at min kolleger har min ryg – og jeg deres – uanset om vi sidder på den samme eller forskellige kunder.”

Ny viden er aldrig spild af tid

"Jeg kan rigtig godt lide at tænke på min karriere som en rejse, uanset hvor klichefyldt det end må lyde. Jeg tror ikke på, at vi kan planlægge os til den perfekte karriere. Til gengæld tror jeg på, at hvis jeg føler mig værdsat, har spændende opgaver, der udvikler mig, samt kolleger, jeg kan lære af, stole på og have det sjovt med, så trives jeg på arbejde og kan tage valg, jeg er glad for.”

Jeg tror ikke på, at vi kan planlægge os til den perfekte karriere. Til gengæld tror jeg på, at hvis jeg føler mig værdsat, har spændende opgaver, der udvikler mig, samt kolleger, jeg kan lære af, stole på og have det sjovt med, så trives jeg på arbejde og kan tage valg, jeg er glad for.”

Nanna Fenger, Consultant i Facility Management Consulting

”Desuden har intet af det, jeg har opbygget erfaring med eller har studeret, været spild af tid. Det hele bidrager til min faglighed og udvider mit perspektiv på en værdigivende måde. Min baggrund i økonomi gør, at jeg forstår de økonomiske drivers i en virksomhed, min uddannelse i supply chain gør, at jeg kan skabe et holistisk overblik over den forretning, jeg rådgiver, og jura vil give mig den rette viden til at forstå de kontrakter og aftaler, som en virksomheds supply chain er bygget på – for ligesom med økonomi er der jura i alt.”

Det er handlingerne, der skal tale

”En god arbejdsplads er for mig et sted, hvor jeg bliver involveret i og inviteret til at tage del i diskussioner eller dele mit perspektiv. Det føler jeg i høj grad, at Basico er, fordi jeg oplever, at mine tanker og ideer er værdsat. Alle på tværs af niveau bliver inkluderet i strategiske initiativer på tværs af forretningen, i sociale aktiviteter og virksomhedsture, fordi alle er en vigtig del af kundeleverancerne og kulturen - konsulenter såvel som partnere". 

”Vi kan godt lide at sige, at Basico er ”forbundet af mennesker”. Et budskab, fundet af mine kolleger i Marketing, som jeg oplever en stor sandhed i, og som beskriver Basico som arbejdsplads rigtig godt. Jeg oplever, at alle er engageret i at skabe en god kultur på arbejdet samt sikre en behagelig og omsorgsfuld atmosfære, hvor en kollegas hjælp altid er inden for rækkevidde”, fortæller Nanna og uddyber.

”Vi er et mindre konsulenthus med stærke samarbejder og gode relationer, så der er altid nogen, der kan lede dig videre til en, som er ekspert i lige præcis det, du har brug for at vide noget om.”

”For mig står vi meget ved, hvem vi er, og forsøger ikke at pakke det ind i fine formuleringer, der skal lyde af mere,” understreger Nanna og smiler stort.

Performancefokus, der tager højde for forskellighed

Performance fylder meget, og løbende feedback og evalueringer er en naturlig del af hverdagen – også i Basico.

”Nogle steder har de en performancematrix og struktureret indsamling af ratings, som bidrager til en overordnet performancescore. I Basico har vi ikke ratings, men løbende dialoger, hvor vi får feedback på udviklingspunkter og konkrete opgaveleverancer. For mig betyder det, at jeg i samarbejde med min projektmanager beslutter, hvilke områder jeg skal fokusere på i min udvikling, og hele tiden har mulighed for at afstemme forventninger og spørgsmål.”

”Det kombinerer for mig en ambitiøs kultur med et nærværende fokus på den enkeltes behov og styrker. Vi er mange forskellige mennesker, der lærer forskelligt og udvikler vores styrker på forskellige måder. Derfor kan jeg godt lide ideen om, at alle ikke bliver målt efter en fælles målestok, men en individuel målestok, vi selv har været med til at lægge,” reflekterer Nanna.

Lad venlighed bane vejen

Nannas karrierevej har givet hende både erfaring og viden inden for flere fagområder. Derfor har vi spurgt hende om, hvilket råd hun har været mest glad for, som hun gerne vil give videre.

”Det kan lyde åbenlyst eller simpelt, men mit råd er: Vær venlig og imødekommende. Fordi uanset hvor frustrerende en opgave du får, hvor svær en stakeholder du skal håndtere, eller hvor dum en situation du befinder dig i, vil det kun gøre tingene bedre at møde det hele med åbenhed og en venlig tone.” 

”Jeg har i hvert fald erfaret, at når jeg følger det råd selv, så bidrager det til, at tingene forløber mere ubesværet, hårdknuder løsnes lettere, og mit humør påvirkes ikke negativt. Og selvom det lyder let, så er det lettere sagt end gjort,”  afslutter Nanna med et glimt i øjet.

”Fordi uanset hvor frustrerende en opgave du får, hvor svær en stakeholder du skal håndtere, eller hvor dum en situation du befinder dig i, vil det kun gøre tingene bedre at møde det hele med åbenhed og en venlig tone.”

Nanna Fenger, Consultant i Facility Management Consulting

”Jeg har i hvert fald erfaret, at når jeg følger det råd selv, så bidrager det til, at tingene forløber mere ubesværet, hårdknuder løsnes lettere, og mit humør påvirkes ikke negativt. Og selvom det lyder let, så er det lettere sagt end gjort,” siger Nanna med et glimt i øjet.

Omfavne de svære valg

At være studerende indebærer også en masse valg om ens fremtidige karriere – og hvad hvis du vælger forkert? Selvom Nanna prøver ikke at planlægge for meget, så er følelsen af at være fanget midt i to valg velkendt for hende.

”For nylig var jeg i tvivl om, hvorvidt jeg skulle blive i Danmark og bruge mere tid på mit arbejde i Basico, eller tage til Polen i praktik for at udfordre mig selv. Det var ikke et nemt valg, men da Basico tilbød mig fleksibiliteten til at beholde min studiestilling, samtidig med at jeg kunne sige ja til praktikpladsen i Polen, så valgte jeg udfordringen.”

”Et andet svært valg, jeg går og tumler med lige nu, er, hvorvidt jeg skal afslutte mit studie, når jeg har afleveret min bacheloropgave, eller fortsætte på min kandidat i jura. For som jeg har nævnt, er jeg ikke den store bogorm, så lige nu vægter jeg fordele og ulemper og sparrer med familie, venner og kolleger.”

”Men hvad jeg muligvis gør er at tage en pause fra studierne for at blive klogere på, hvordan jeg gerne vil bruge min faglighed i fremtiden. For jeg tror på, at ved at dedikere tid til at bruge, hvad jeg har lært, kan jeg bedre spore mig ind på, hvad jeg gerne vil lære – og har brug for at lære som det næste. Give mig selv et rum, hvor jeg kan lade min nysgerrighed sætte en retning, hvor jeg kan mærke, at jeg er motiveret,” afslutter Nanna vores snak, smilende fra den anden side af skærmen fra Polen hele vejen til Danmark.

Uddannelse: Bachelor i jura, Københavns Universitet, tidligere CBS-studerende og revisortrainee i Deloitte.

Nuværende praktik: Peter Nielsen and Partners Law, Warszawa, Polen.

Nuværende studiejob: Junior Consultant, Facility Management Services i Basico.

Fun fact: Hun har besteget Kilimanjaro, og hendes motto er: Hvis jeg kan nå til toppen, så kan jeg klare alle udfordringer, der kommer min vej.


Der er gode muligheder for karriereudvikling i Basico. I dette tilfælde betyder det, at Nanna er blevet forfremmet og har fået ny titel, siden vi skrev dette interview. Du kan finde den opdaterede oversigt over medarbejdere og titler i Basico her.